Hajdú-Bihar
2021-11-19

Ittasan okozott balesetet

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2021. május 28-án 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy személyautó árokba hajtott és a tetejére borult Nyírábrány és Nyíracsád között. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol három férfit találtak a gépkocsiban. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételéről gondoskodtak.

A közlekedési balesetben a jármű vezetője és egyik utasa könnyű, míg a másik utas súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszíni szemle alapján a férfi túl gyorsan hajtott, elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az útról és felborult.

A 33 éves nyírábrányi férfit súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

police.hu 

Új szolgáltatás segíti az energetikai épületkorszerűsítéseket

Carillo: Izgatottan várom az első meccsem a Loki kispadján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek