Hajdú-Bihar
2022-03-01

Szakítás utáni volt barátja ruhaneműit zsákokba rakta és maró folyadékot öntött közé

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal nő ellen, aki úgy adta vissza volt párja ruháit, hogy az összekészített zsákokba maró hatású szert öntött.

A vádlott és a sértett 2020-ban ismerkedett meg egymással, a kialakult párkapcsolatot követően összeköltöztek és a vádlott által bérelt debreceni lakásban laktak. A pár 2021 februárjában szakított, a sértett elhagyta a vádlott lakását, azonban ruhái, cipői és egyéb értéktárgyai a nőnél maradtak. Ezt követően a férfi többször egyeztetett a vádlottal azért, hogy elhozza a lakásból a holmijait, azonban hosszú ideig nem tudtak megállapodni.

 

2021. május 11-én a vádlott a sértett ruhaneműit és cipőit zsákokba, valamint kartondobozokba pakolta, azt megelőzően azonban a ruhák és a cipők egy részét összevagdosta, majd a zsákokba maró hatású anyagot öntött.

 

A nő ezt követően a zsákokat és a dobozokat kitette a társasház hátsó bejáratához az utcára, majd értesítette a sértettet, hogy azokat onnan elviheti.

 

A sértett 19 óra körüli időben személygépkocsival érkezett meg a helyszínre, a holmijait bepakolta az autóba, majd a debreceni tartózkodási helyére vitte, ahol észlelte, hogy a ruhákban, cipőkben a volt barátnője kárt tett.

 

A vádlott több mint 200.000 Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le, az eljárás során a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kárának megtérítését.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára. A járási ügyészség indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Nagy mennyiségű élelmiszert akart lopni egy pocsaji testvérpár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek