Egyetemi Élet
2024-02-21

A jogászok ismét nyakukba vették a várost

Immár 34. alkalommal rendezte meg az ÁJK-s hallgatók számára a Pro et Contra egyesület a jogászok egyik legnépszerűbb rendezvényét, a PEC Kocsmatúrát. Az esemény rendszeresen bizonyítja, a Debreceni Egyetemen a kulturális rendezvények, bulik egyedülálló közösségteremtő erővel rendelkeznek.

A szervezők rendre felelősséggel szervezik az eseményt, és minden előzetes intézkedést megtesznek, hogy a túra biztosítsa az egyetemistákhoz méltó színvonalat, valamint minőséget. A túrázók számára ezúttal is lehetőség volt úgynevezett Leckekönyvet igényelni, amelyben megfelelő számú aláírásért cserébe pizzával olthatták éhségüket – a szomjoltást követően.
 
 
Szó szerint túráról van szó, hiszen egészen hosszú utat járnak be a megjelentek, meglátogatva a cívisváros méltán sokrétű és színes palettát kínáló vendéglátóipari egységeit. Noha az egésznek a célja megélni a jelent, az emlékek is fontos szerepet kapnak, hiszen a Kocsmatúra a méltán neves, egykori Petőfi Presszónál indult, In Memoriam állomással. Innentől menetrendszerű sorrendben követik egymást a helyszínek, a vasútállomástól elindulva, egészen a belvároson át a jogászok közkedvelt színteréig, a Valhalláig. Változatos minőségű és kategóriájú helyszíneken alakíthatnak ki egymással még szorosabb kapcsolatot a résztvevők. Az Al Capone, a Róna és a Deluxe után a városközpontban található Sheldon’s, Ginius, Mokka és Kis Jazz következett, majd az ikonikus Péterfia utcai „élményközpont” a Rockkal és a legendás Ibolyával. Innen egy Fácán volt hátra, mígnem megérkezett a menet a végcélig.
 
 
Valamennyi bár, kocsma, italmérő kiszolgáló létesítmény egyedi lehetőségekkel rendelkezik, így a kocsmasportoktól egészen a speciális, alkalmi kedvezményekig számos extrát is kaptak a résztvevők. Noha egységben az erő, természetesen elkerülhetetlen a város méretéből, illetve földrajzi adottságokból kifolyólag, hogy végig szoros „együttállásban” haladhasson a túra, az utolsó állomásoknál azonban nyilvánvalóan újból egyesült a csapat.
 
Barna Marci

Boruzs János és Boruzs Marcell

Érzékenyítés és szemléletformálás a debreceni tesisek körében

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek