Egyetemi Élet
2023-09-06

Csillagokkal tér vissza a BIT’Z

2022-ben rendeztek a BTK- IK – TTK – ZK HÖK-ök szervezésében BIT’Z minifesztivált – hatalmas sikerrel. Ezúttal a 2023-24-es tanév első félévében tér vissza az egyetemi kultúr- és sportforgatag. Idén szeptember 11-12-én (hétfő-kedd) várják az érdeklődőket.

A Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Karok gondozásában született meg a BIT’Z mozaikszónevet viselő rendezvény, amely a könnyűzenétől, a gasztronómián át egészen a sportig (labdarúgás és kocsmasportok, csocsó, darts, sörpong) megannyi népszerű programot magában foglal.

Nívós eseményről van szó, hiszen a tavalyi eseménysorozat hallgatók, egyetemi polgárok százait vonzotta a Főépület mögé, a színpadok elé. Ezúttal sem marad el az elsőnapi (hétfő) focitorna, amely után a jelentkezett hallgatók a UDream – a TE álmod! tehetségkutató színpadán mutathatják meg tudásukat a nagyérdeműnek és a szakmai zsűrinek egy-egy impozáns produkció keretein belül. Mindeközben a szervezők ízletes borokkal készülnek, amelyek aromája borkóstolón ízlelhető majd meg. Ha pedig leszáll az este, indul a buli, nincs megállás a Nagyerdei Víztoronyig.

Nem is akármilyen felhozatallal büszkélkedik az idei BIT’Z, hiszen a magyar könnyűzene, a trap műfaj és a méltán népszerű OTL formáció képviselői, Ekhoe és AKC Misi is a Nagyerdőre látogatnak majd, de Hundred Sins is keveri majd slágereit.

A keddi napon a gasztronómiáé, a kulináris élvezeteké lesz a főszerep, a Kolkáv előtti téren ugyanis kora délutántól rotyognak majd a finomságok a bográcsokban. A főzés ledolgozásaképp pedig újból megnyitnak a Torony kapui, hogy feledhetetlen partival dolgozzák le a résztvevők az elfogyasztott falatokat. Már csak néhányat kell aludni, és robban a BIT’Z 2023!

Jegyinfók és további részletek a rendezvény Facebook-eseményében: https://fb.me/e/3XVNtvRPd

Barna Marci

 

Hackney Diamonds

Debreceni Képeslapok

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek