Egyetemi Élet
2023-07-13

Telt ház várható a Campuson – ne hagyd ki az év buliját!

Óriási az érdeklődés az idei fesztivál iránt (is), elővételben már több jegy és bérlet fogyott, mint tavaly – már csak egy hét és kezdődik a régió legizgalmasabb nyári eseménye.

Amikor a Vekeri-tó mellett tizenöt éve elindult a Campus Fesztivál, sokan az idei látogatók közül még az óvodára készültek és otthon olvasták nekik a szüleik az Anna, Peti, Gergőt – a fesztiválozók viszont a sok eső miatt a sárban dagonyázva jártak színpadról színpadra, ügyelve arra, hogy ne löttyenjen ki az italuk a területen szétszórt szalmaszőnyegen lépkedve. Akkor határozták el a szervezők, hogy még egyszer ez nem fordulhat elő: olyan helyszínt akartak találni, ami sokkal kiépítettebb és jobban megfelel az igényeknek; így akadtak rá a Nagyerdei Stadionra. 2009-ben költözött a Nagyerdőre a fesztivál, ahol azóta is az ország legkulturáltabb infrastruktúrájával várja a szórakozni vágyó közönséget.

„A jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválaszték várja a közönséget, 315 zenei produkció jelenik meg a színpadokon, látványos összművészeti programokkal és utcaszínházi felvonulással is találkozhatnak az érdeklődők minden nap a Campuson” – tájékoztatott Süli András programigazgató.

Tizenkét év után tér vissza Marcus Füreder, azaz Parov Stelar a Nagyerdőre, legutóbb éppen aznap láthattuk, amikor utolsó debreceni koncertjét adta a Nagyszínpadon a Kispál és a Borz zenekar. Parov Stelar mellett a német dj és producer, Robin Schulz, valamint a francia sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. A visszatérő hazai headlinereket – Tankcsapda, Majka, Bagossy Brothers Company, Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, 30Y, Road – mindenki ismeri, de itt lesznek az új kedvencek is, mint például Azahriah, a Carson Coma, Dzsúdló és Krúbi is.

A fesztiválterületen egész nap zajlik majd az élet, érdemes a koncertek előtt felfedezni ezeket a programokat: a Campus egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező programhelyszíne a Civil Falu, ahol mintegy ötven civil szervezet és intézmény mutatja be tevékenységét, az érdeklődők fontos társadalmi ügyekkel ismerkedhetnek meg. Ugyanitt rendezik Magyarország egyik legnagyobb játszóházát: a Campus Kid & Art Zónában a kilátogató családok nagy örömére interaktív játékok, látványosságok, gyerekprogramok százai várnak a legkisebbektől a nagyobbakig mindenkit.

„Megújul az egyetemi programhelyszín is, ezúttal a középiskolásokra fókuszálnak az aktivitások, huszonhét szervezeti egység részvételével rendezünk érdekes és izgalmas programokat minden délután a stadion állatkert felőli oldalán” – mondta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Az Egyetem Téren egyebek mellett mindent lehűtenek folyékony nitrogénnel, amit lehet, VR-szemüvegen keresztül mutatják be a Földet és a Naprendszert, de egy emberi csontvázat is szét lehet majd szedni és újra össze lehet legózni a virtuális térben, ha pedig elhozod a napszemüveged, az is kiderül, tényleg van-e benne UV-szűrő.

Az idén megújuló Campus Merch Shopban pedig a fesztivál 15. kiadására készült különleges pólók és pulóverek kapják majd a főszerepet, melyeket hordva közösen emlékezhetünk az elmúlt tizenöt alkalomra.

 

 

Újabb kiskutyát mentettek és fogadtak örökbe a Közutasok

Fehérorosz utánpótlás-válogatott a DEAC-nál

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek