Egyetemi Élet
2023-11-21

Forogtak az agytekervények

Újra telt házas BTKvízt rendeztek a Kossuth III-as Kollégium többcélú termében. A Bölcsészettudományi Kar által életre hívott rendezvényen kilenc csapat mérte össze tudását, csaknem félszáz játékossal.

Ezúttal némi újítással érkezett a Kvízözön közreműködésével megalkotott kvízjáték, hiszen új kérdéstípusok is repertoárra kerültek. Így összesen 45 pont értékben 37 kérdésre kellett megfelelnie a játékosoknak. A résztvevők között igen sikeresen szerepeltek a kétfős, de akár az ötfős csapatok is. A megkötés csupán annyi volt, hogy minden csapatban adott számú bölcsészhallgatónak kellett helyet foglalnia.
 
 
A tematika különböző szálakon építkezett. Először a november hónap tiszteletére „N” betűvel kezdődő válaszokat kellett keresni, majd általános műveltséget érintő tudástárra volt szükség, végül pedig a bölcsészettudományhoz közel álló területek témái kerültek terítékre, akárcsak a Debreceni Egyetem rejtelmei. A szervezők a pontok összesítése után három helyezettet hirdettek. A bronzérmes pozícióban a Testület fele névre keresztelt alakulat végzett. A második helyet a Grace Kelly hódította el, míg a kvízjáték képzeletbeli pódiumának csúcsára az MLDSZ állhatott fel.
 
A díjazottak oklevelet kaptak, illetve egy-egy üveg ízletes, a Kolkáv által felajánlott kacsát (édes, vodkás italt) fogyaszthattak el. A BTK HÖK további színvonalas rendezvényeken túl már tervezi a harmadik BTKvíz ötletét is.
 
Barna Marci

Kiválósági Központ címet kapott az Onkoradiológiai Klinika

Egy tucat éremmel tértek haza a DEAC karatésai a bajnokságról

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek