MegMinden
2023-09-06

Hackney Diamonds

(langolo.hu)

Tizennyolc éve először jelentet meg saját dalokból álló albumot a The Rolling Stones.

 A Hackney Diamonds című anyagot, melynek címe a régi kelet-londoni szlengben azokra az üvegszilánkokra utal, melyek a rablás és más vagyon elleni bűncselekmények során betört ablakokból származnak.

A hetvenes, nyolcvanas éveikben járó tagokból álló zenekar stílszerűen a Hackney Gazette nevű helyi újságban jelentette be a lemez megjelenésé t egy többé-kevésbé burkolt hirdetés formájában, ami egy webcímet és egy telefonszámot tartalmazott. Utóbbit felhívva a következő automatikus üzenet hallható:

“Welcome to Hackney Diamonds, specialists in glass repair. Don’t get angry, get it fixed. Opening early September, Mare Street, E8. Register for a call at hackneydiamonds.com. Come on then.”

Vagyis nagyjából „Üdvözöljük a Hackney Diamondsnál, az üvegjavítás specialistáinál. Javíttasson, ne dühöngjön! Nyitás szeptember elején, Mare Street, E8. Regisztráljon visszahívásért a hackneydiamonds.com oldalon. Akkor gyerünk!”

Mivel a zenekar legutóbbi, Blue & Lonesome című 2016-ban megjelent stúdióalbuma bluesfeldolgozásokat tartalmazott, a 2005-ös A Bigger Bang óta ez az első alkalom, hogy a Stones új dalokból álló anyagot jelentet meg, és lesz első album a zenekar régi dobosának, Charlie Wattsnak a 2021 augusztusában bekövetkezett halála óta. A lemezen Paul McCartney is közreműködik, az ex-Beatle egy dalban basszusgitározik vendégként, a dobsávokat részben a Stones jelenlegi turnédobosa, Steve Jordan játszotta fel, de a hírek szerint Charlie Watts halála előtt készült felvételek is hallhatók lesznek majd rajta. A zenekar a lemezzel kapcsolatban élő interjút ad majd a YouTube-on Jimmy Fallonnak, a közvetítés szerdán 14.30-kor kezdődik, valószínűleg erre utal a https://www.hackneydiamonds.com/ oldalon látható visszaszámláló is.

 

Az eredeti írást itt találja.

A csodálatos szódabikarbóna

Csillagokkal tér vissza a BIT’Z

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek