Egyetemi Élet
2023-08-25

Pörög a 2023-as Gólyatábor - az élmény garantált

Elkezdődött a Debreceni Egyetem gólyatábori szezonja. Bár a dátumok miatt némileg rendhagyó módon hívták életre a szervezők az elsőévesek első egyetemi rendezvényét, unatkozni korántsem lehet.

Ebben az évben is szokásosan két turnusban gyűlnek össze a DE Hallgató Önkormányzat képviselői, a csapatvezetők, no meg elsősorban a főszereplők, a gólyák, hogy megünnepeljék első közös debreceni élményeiket. Idén, mivel augusztus 20. vasárnapra esett, a kezdés kissé csúszott, így a gólyák keddi beköltözéssel érkezhettek.
 
 
Az első turnust az augusztus 22-25. közötti napokban tartják - cikkünk megírásával egyidőben. Először az Állam- és Jogtudományi Kar, a Műszaki Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, a Zeneművészeti Kar, illetve a medikus karok léptek színre. A Kossuth Lajos Kollégiumok környékén különböző csapatépítő feladatok kapnak szerepet, egyes karok strandolást is szerveznek a nyári hőségben, de nem maradhat el a főzés vagy épp a hagyományos DEAC-sportfeszt sem. Sőt, a játéktermek kedvelői egyfajta újításként még játékgépeken is összemérhetik erejüket.
 
A Gólyatábor legfontosabb része ezúttal is szokásosan a beiratkozás, amely során az elsőévesek hivatalosan, papíron is igazolást szereznek és írnak alá arról, hogy a Debreceni Egyetem hallgatóivá váltak.
 
 
A fentebb említett karok szervezői igazán mozgalmas és eseménydús napokat szerveztek gólyáiknak, augusztus 29-től pedig érkezik a Bölcsészettudományi, az Informatikai, a Gazdaságtudományi és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar remélhetőleg hasonlóképpen feledhetetlen turnusa.
 
B.M, fotó: DEHÖK

Megkezdődött a bérletek árusítása a Csokonai Nemzeti Színházban

“Sokat mutatok magamból, de közben távolságot is tartok” - Interjú Mimi Webbel, a Sziget Fesztiválról

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek