Egyetemi Élet
2023-10-09

Útjára indult a labda

Elrajtolt a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2023-as őszi kiírása. A sorsolást szeptember 30-án tartották a Nagyerdei Stadionban, rendhagyó ceremónia keretében, két nappal később pedig lejátszották a különböző divíziók első összecsapásait is.

A Nagyerdei Stadion Silver VIP termében alakították ki a Superliga-DIV2, DIV3, illetve a Női Liga csoportbeosztásait, illetve lebonyolítási rendszerét, kihúzták az egyes csoportok tagjainak nevét. Ezzel hivatalosan is összeállt az idei tanév első felének BJLEK-mezőnye. Október második napján, hétfőn pedig elkezdődtek a küzdelmek a műfüves, illetve betonpályákon a Dóczy utcai sportcampuson, az OEC műfüvén, illetve a Campus Hotel pályáján.
 
 
Az idei esemény nem csupán a sorsolás miatt volt rendhagyó. Noha a nyitó ceremónián telt házat hirdettek a szervezők, illetve a rendezvény része volt, hogy a résztvevők megtekinthették a helyszínen a sajnos debreceni szempontból nem túl vidám DVSC – Újpest derbit, rekordlétszámú résztvevővel indult útjára a labda. Csak a harmadosztályban 76 csapat méri össze tudását, több mint 430 mérkőzésen.
 
A 2023-as, már önmagában is országosan egyedülálló BJLEK újabb párját ritkító innovációval bővült, hiszen az egyetemi sportban való részvétel hosszútávon is kifizetődő, ráadásul mindezzel tovább erősödik a Debreceni Egyetem és a DVSC közötti együttműködést. A szervezők ugyanis nyereményjátékot hirdettek. A BJLEK csapatainak játékosai, amennyiben ellátogatnak az egyes Loki-meccsekre, a D7-D8 egyetemi szektorokba, jegyük regisztrációjával pontokat gyűjthetnek csapatuknak. A szezon végén pedig a három legtöbb pontot gyűjtött alakulat értékes nyereményekben részesül: az első helyezett teljes körű mezgarnitúrát kap, a pontgyűjtés ezüstérmese válogatott meccsre látogathat, míg a harmadik csapatépítőt nyer.
 
A Buzánszky legnagyobb kérdése mégis ugyanaz, akárcsak bármely szezonban: lesz-e trónfosztás? A legutóbbi, tavaszi idény egyértelműen legeredményesebb gárdája a Socca Hungary Sinter FC volt, amely valóságos éremesőt rendezett kültéren és beltéren egyaránt.
 
Barna Marci, fotó: Debreceni Egyetem

A DEAC vereséget szenvedett hazai pályán a Putnok FC-től.

Új Hangfoglaló nyílt pályázati felhívások elérhetőek

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek