Egyetem Tér
2023-12-22

Válaszd a Debreceni Egyetemet!

Már elérhető online a felsőoktatási felvételi tájékoztató. A felvételi előtt álló középiskolások, a tanulmányaikat az intézményben folytató egyetemisták az alap- és mesterszakok, a felsőoktatási szakképzések és az osztatlan szakok széles választékát böngészhetik a felvi.hu internetes felületen. A tájékoztatóban emellett megtalálhatók a Debreceni Egyetemre vonatkozó legfontosabb információk is.

A továbbtanulás előtt állók egy kattintással megtalálhatják a jövő szeptemberben induló képzéseket, köztük az új szakokat a december 21-én megjelent legfrissebb felvételi tájékoztatóban. A felvételizők egyebek mellett megismerhetik a jelentkezés szabályait, a megváltozott felvételi követelmények részleteit, a pontszámítás megfelelő módját és tájékozódhatnak a sikeres felvételi eljáráshoz szükséges alapvető előírásokról, adminisztrációs teendőkről. 

A Debreceni Egyetem Magyarországon egyedülállóan széles képzési kínálatával a 2024/2025-ös tanévben összesen 13 képzési területen 13 karral várja a felvételizőket. Összesen 71 alapképzési, 85 mester, 6 osztatlan és 26 tanárszakot kínál a DE, valamint 24 doktori iskola várja a jövő tudósait.

A Debreceni Egyetemen 2024 őszén induló új tanévben több új szak is elérhető lesz majd, így többek között a jelentkezők választhatják a digitális fogászati tervezés és az edző alapképzés mellett a muzeológia, az egészségügyi közgazdász, a gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment, az egészségügyi bioinformatika, a klasszikus hangszerművész (harsona), a klasszikus hangszerművész (mélyhegedű), a klasszikus hangszerművész (tuba) mesterképzési szakok valamelyikét.

A tavalyi rekordjelentkezés alapján a Debreceni Egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai egyetem, a képzési portfólió szinte minden tudományterületet lefed, emellett pedig a diákélet is pezsgő, hiszen több mint 31 ezer hallgatója van a Debreceni Egyetemnek, a jelentkezéskor ezt is érdemes figyelembe venni, illetve fontos, hogy minden felvételiző alaposan tájékozódjék a pontszámításról, valamint az intézményi pontok rendszeréről.

A felvételizőknek egy fontos határidőt mindenképpen figyelembe kell venniük: február 15-ig kell eldönteniük azt, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni 2024 szeptemberétől. A regisztrációt követően az általános felvételi eljárásban a felvi.hu oldalon, az e-felvételin keresztül lehet jelentkezni a választott szakokra.

Sajtóközpont

The Rolling Stones

Ezüstéremmel fejezték be az évet a DEAC frizbisei

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek