Egyetem Tér
2022-02-15

Tehetségekből fiatal kutatók

Doktorandusz Konferenciát tartott a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Doktori Iskolája pénteken. A rendezvényen 84 doktorandusz, köztük 36 külföldi PhD-hallgató mutatta be tudományos munkáját a szakértőkből álló bizottságoknak.

A megnyitón Pető Károly, a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Karának (GTK) dékánja elmondta: a DE karai közül a legtöbben, – több mint 4500 – jelenleg náluk tanulnak.

- A Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola közel három évtized alatt több mint 180 doktori fokozatot adott ki. Jelenleg 155-en végeznek tudományos munkát a doktori iskola keretében. Közülük 65-en külföldiek. Ezzel ez a doktori iskola hallgatói létszámát tekintve hazánkban szintén az egyik legnagyobb ilyen profilú szervezet – fogalmazott a dékán. Hangsúlyozta: az Ihrig Károly Doktori Iskola elvégzéséhez diákjaik a mesterképzés során jó alapokat kapnak.

A köszöntők után Wim J.M. Heijman, a Wageningeni Egyetem professzora Különbségek a városi és vidéki jólétben: az oroszországi Sztavropol terület esete címmel tartott előadást. Ennek végén úgy vélte, hogy a vidéki területek nagy jelentőséggel bírnak egy ország fenntartható gazdasága szempontjából.


- Ott, ahol a mezőgazdasági termelés a bruttó termék jelentős részét teszi ki, új stratégiákra van szükség a vidéki területek fejlesztésére, és új lehetőségeket kell teremteni a munkaerőpiacon – állapította meg.

A konferencián összesen 84 doktorandusz – köztük 36 külföldi PhD-hallgató – 11 magyar és angol nyelvű szekcióban foglalta össze kutatásai eredményeit, melyeket a Gazdaságtudományi Kar oktatóiból, a Doktori Iskola témavezetőiből álló bizottságok értékeltek.

Az Ihrig Károly Doktori Iskola vállalta, hogy közreműködik azon kéziratok megjelentetésében, amelyeket a bizottságok kiemelkedőnek minősítettek.

Robotikai verseny az Informatikai Karon

Helló Debrecen!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek