Egyetem Tér
2023-08-21

Állami elismerések nemzeti ünnepünkön

A Debreceni Egyetem több munkatársa is magas rangú állami kitüntetést vehetett át augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe alkalmából.

Az elismeréseket Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át a díjazottaknak augusztus 19-én, a Pesti Vigadóban rendezett eseményen.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Barna B. Péter fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Energiatudományi Kutatóközpontjának kutató professor emeritusa, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára, az IUVSTA Nemzetközi Vákuum Unió tiszteletbeli elnöke.

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át:

Bárány Attila, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet Középkori, Koraújkori Magyar Történeti és Segédtudományi nem önálló Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára és Gát György Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézet Analízis Tanszékének egyetemi tanára.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Forisek Péter történész, klasszika-filológus, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója, a Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet Klasszika filológiai és Ókortörténeti nem önálló Tanszékének egyetemi docense, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója,

Pető Károly agrármérnök, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese, a Gazdaságtudományi Kar Vidékfejlesztés, Regionális Gazdaságtan és Turizmusmenedzsment Intézetének intézetigazgatója, egyetemi tanár és Teperics Károly, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékének egyetemi docense.

Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:

Siposné Bíró Noémi, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Dékáni Hivatalának vezetője.

Valamennyi díjazott munkatársunknak gratulálunk!

Sajtóközpont – BZs

Fotó MTI

Kokkonen Mónika

...és a Lokomotív majd tovább robog... – Macskin Laca jegyzete

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek