Egyetem Tér
2023-10-02

Sikeres nyílt nap az E-sport Központban

Rengeteg érdeklődő volt kíváncsi a Debreceni Egyetem E-sport Központjára, valamint a DEAC E-sport szakosztályának működésére a nemrég megrendezett nyílt napokon. A Nagyerdei Stadion külső karéján található létesítménybe nyolcvanan látogattak el a két nap alatt.

A szakosztály és a központ azzal a céllal rendezte meg az e-sport nyílt napokat, hogy tagokat toborozzanak a jelenleg száz tagot számláló szakosztálynak, valamint betekintést engedjenek a modern létesítmény mindennapjaiba, legfőképpen a hallgatók körében.

- Nagyon sikeres volt a kezdeményezés, hiszen mindkét napon gyakorlatilag teltház volt. Külön öröm, hogy az összesen nyolcvan érdeklődőből hatvanan jelezték is, hogy szeretnének csatlakozni a DEAC E-sport szakosztályához, így hamarosan már 160 tagú lehet a DEAC-Hackers – mondta Sánta János, a Debreceni Egyetem E-sport Központjának igazgatója.

A fiatalok legfőképpen arra voltak kíváncsiak, milyen felszereltségű gépeken gyakorolhatnak és versenyezhetnek, milyen feltételekkel lehet azokat használni, ha betérnek a létesítménybe. Továbbá arra is, hogy milyen előnyökkel és kötelezettségekkel jár az, ha valaki a DEAC E-sport szakosztályának a tagja.

A nyílt napra ellátogattak olyan fiatalok, akik már szerepeltek az egyetemi bajnokságban, illetve ott érmes helyezést értek el és magasabb szinte emelnék az e-sport tudásukat, illetve a továbbiakban DEAC-színekben szeretnének versenyezni.

A nyílt napon az érdeklődők megismerkedhettek a DEAC e-sport edzőivel is és szabadon kipróbálhatták a gépeket és a konzolokat.

Sajtóközpont - PKZs

Máthé Gábor negyedik lett a vb-n

A Green Day egy videóval üzent a rajongóknak – Új album?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek