Egyetem Tér
2023-03-13

Értékes pont Veszprémből

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai döntetlent játszottak a nagy rivális otthonában. Megszakadt a kosárlabdázók veretlenségi sorozata, és kikaptak a labdarúgók is.

Futsal
A válogatott szünet után a DEAC férfi futsalosai péntek este Veszprémben vendégeskedtek az NB I felsőházi rájátszásában. Az alapszakaszban mindkét meccsünk döntetlennel zárult a bakonyiak ellen, és a remisorozat folytatódott, ugyanis 1-1-re végződött a találkozó. Elek Gergő együttese két fordulót követően veretlen a felsőházban, és a harmadik helyről várja a folytatást.

Kosárlabda
Megszakadt Andjelko Mandics és a DEAC kosárlabdacsapatának hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata. Együttesünk 89-79-re kikapott Körmenden a Tippmix Férfi NB I/A 23. fordulójában.

- Sok hibával játszottunk, rengeteg eladott labdánk volt, amit a Körmend könyörtelenül megbüntetett. Sok gyorsindítást kaptunk, és hiába küzdöttünk becsülettel, az ellenfelünk egész egyszerűen jobb volt a mai napon. Az legalább pozitívum, hogy az egymás elleni eredményben jobbak tudtunk maradni, de a hátralévő bajnokikon sokkal kevesebb hibával kell játszanunk. Nem történt tragédia, van még hátra három mérkőzés az alapszakaszból, továbbra is az a célunk, hogy ezeken kiharcoljuk a rájátszásba jutást – összegzett Andjelko Mandics vezetőedző.

Labdarúgás
A Sényő-Carnifex FC otthonában lépett pályára a DEAC az NB III Keleti csoportjában. A találkozón hiába alakított ki több helyzetet együttesünk, az ellenfél a 74. percben szerzett góllal 1-0-ra megnyerte az összecsapást.

- Több lehetőségünk sem volt elég arra, hogy gólt rúgjunk. Ők egyszer jutottak el gólhelyzetig, és ezzel megnyerték a mérkőzést. Sajnos meddő volt a mezőnyfölényünk, volt egy vitatható eset 0-0-nál az ellenfél tizenhatosán belül, de ezeket nekünk nem szokták lefújni. Nem tudtunk igazán nagy helyzeteket kialakítani, mert rossz minőségű volt a pálya, inkább hosszabb labdákkal próbáltunk operálni. Nem érdemeltünk győzelmet, ám ebben a szezonban az ilyen meccseket döntetlenre sem tudjuk menteni – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

Ifj. Szabó Gábor Spanyolországban is helytállt

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek