Egyetem Tér
2023-07-12

Virág és kosárlabda: bemutatták a 3x3 Eb érmeit

Elkészültek a szombaton kezdődő 3x3 Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság érmei. A csillogó kollekció darabjai tökéletes összhangban vannak az esemény hivatalos logójával, amelynek alapötletét Debrecen fontos jelképei ihlették.

A nemzetközi sportviadal a jövő évi Európai Egyetemi Játékok (EUG) felkészülésének jegyében, július 15-én kezdődik. A Debreceni Egyetem szervezőbizottságának munkája már a célegyenesben jár, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már az érmek is megérkeztek a DE Sporttudományi Intézetébe.

Pöszmet Tibor, a szervezőbizottság grafikáért is felelős tagja elárulta, hogy mely jelképek vezettek a logó és ezzel együtt az érmek megálmodásához.

- A Debreceni Virágkarnevál a város egyik ikonikus eseménye, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy világszerte elismert és nagyon népszerű eseménye a városnak. Nyáron Debrecenben szinte minden a színpompás virágokról és ezzel együtt a pezsgő vidámságról szól. Továbbá összefonódott a város nevével az egyetemisták egyik kedvenc sportága, a 3x3 kosárlabda is. A harmadik jelkép pedig nem lehetett más, mint a magyar zászló, így álmodtuk meg ezt a virágszirmokra épülő, piros-fehér-zöld és kosárlabda színű logót – fejtette ki Pöszmet Tibor.

A szervezőbizottság nagyszerű visszajelzéseket kapott a logóról, így nem is volt kérdés, hogy annak alakját és színeit egy az egyben adaptálni lehet a legjobbakra váró érmek elkészítéséhez is, így született meg a háromszor húsz darabból álló arany-ezüst-bronz kollekció.

A 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon 16 női és 24 férfi csapat vesz részt 35 európai egyetemről.

A meccsekre a belépés díjtalan, a szurkolókat 600 fős lelátó és várhatóan nagyszerű hangulat várja a Debreceni Egyetem csaknem 100 éves Főépülete előtti téren.

Sajtóközpont - PKZs

Erőnléti gondjaink aligha lesznek

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek