Egyetem Tér
2023-07-06

Vármegyei Védőnői Szolgálat a Klinikai Központban

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetében 210 védőnő közreműködésével július 1-től kezdi meg tevékenységét a Vármegyei Védőnői Szolgálat.

Az új szervezeti egység vezetői feladatait Kovács Edit védőnő látja el, aki megbízólevelét szerdán vette át Szabó Zoltán professzortól, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökétől.

Az újonnan kinevezett vezető 1994-ben kezdte szakmai pályafutását. Több évtizedes területi védőnői tevékenységét követően 2019-től a debreceni iskolavédőnői rendszer vezetőjeként, majd 2022-től megyei kollegiális védőnő mentorként látta el feladatait.

Az új vezető a Vármegyei Védőnői Szolgálat élén, komoly szakmai kihívásként tekint az előtte álló feladatokra.

- A Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központ (KK) vezetősége minden támogatást biztosít az új védőnői hálózat kialakításának sikeres megvalósulása érdekében. Célunk, hogy e szakmaterületen a korábbiakhoz képest is magasabb színvonalon folytathassuk tevékenységüket a Klinikai Központ Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének szervezeti és szakmai keretein belül. Kovács Edit, újonnan kinevezett védőnő kolléganőnk mintegy három évtizedes szakmai tapasztalata biztosítékul szolgál közös célkitűzéseink megvalósítása érdekében – fogalmazott a vezetői megbízás átadásakor Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

- A védőnői hálózat az átalakítást követően országosan, egységes rendszerként folytatja tevékenységét.  Az új rendszerben a területi védőnők országosan összehangolt szakmai irányítás alatt nyújtanak ellátást, ezáltal a korábbinál is eredményesebben, az egyéni igényeknek is megfelelő, magas színvonalú szolgáltatások biztosíthatók – tájékoztatott Papp Csaba, a Klinikai Központ Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének igazgatója.

A DE KK Vármegyei Védőnői Szolgálat Hajdú- Bihar Vármegyében látja el tevékenységét.  

Sajtóközpont

A jogászok új generációja

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek