Egyetem Tér
2023-03-27

Lendületben a kézilabdázók

Öt mérkőzés óta tart a Debreceni Egyetem kézilabdacsapatának veretlensége. Kosárlabdázóink újabb lépést tettek a rájátszás felé, és női együtteseink is sikerrel vették a hétvégét.

Kosárlabda
Hatpontos, 83-77-es győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I A 25. fordulójában a Budapesti Honvéd otthonában. A nagyon rossz második negyednek köszönhetően a félidőben még a fővárosiak vezettek, de a fordulás után rendezték a sorokat Polyákék, a végjátékot pedig az utolsó tíz percben 15 pontot dobó Drenovac egymaga lerendezte.

- Az első félidőben érződött a csapaton a nyomás, nagyon sok hibát követtünk el a védekezésben, főleg a második negyed elején. A térfélcserét követően sikerült fejben tisztázni a dolgokat, és ugyan voltak rossz vállalásaink, hátul stabilan teljesítettünk, ennek volt köszönhető, hogy a kezünkbe tudtuk venni az irányítást, és szerencsére sikerült is behúzni a meccset. Ideális esetben egy győzelemmel hazai pályán harcolhatjuk ki a rájátszásba jutást az utolsó fordulóban. Nagyon boldogok lennénk, ha ez egy telt házas meccsen sikerülne – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A válogatott szünet után a DEAC női futsalosai a Csepel otthonába látogattak vasárnap délután. Sérülések és betegségek miatt együttesünk szűkös kerettel állt ki az összecsapásra, ennek ellenére sikerült sima, 6-0-s győzelmet aratni.

– Amiket kértem a lányoktól, sikerült megvalósítaniuk. Szerencsére a sérültek hiányát sem éreztük meg, mindenki jól szállt be a meccsbe. Külön kiemelném két fiatalunkat, Kopjári Lizát és Hardon Ritát, mindketten remek teljesítményt nyújtottak – összegzett Quirikó Vivien vezetődző.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói a Győrrel csaptak össze szombat este a DESOK-ban az NB I/B 22. fordulójában. A végig izgalmas és szoros meccsen 26-26-os döntetlen született, így a mieink veretlensége már öt mérkőzés óta tart.

Labdarúgás
A BKV Előre otthonában játszottak a DEAC labdarúgói az NB III Keleti csoport 27. fordulójában. A találkozón 1-1-es döntetlen született, de egy sajnálatos sérülés is történt a pályán. A második játékrész elején védőnket, Orosz Marcellt lekönyökölték. A játékost csapatunk stábja ápolta a pályán, a mentők csak fél óra elteltével érkeztek meg. Később jobban lett, agyrázkódással megúszta.

– Azzal kezdeném, hogy Orosz Marcellnek jobbulást kívánunk, szerencsére, a körülményekhez képest jól van. Nyilván pihennie kell a jövő héten. Az első félidőben csapkodó volt a játék, és kaptunk egy szerencsétlen gólt. A sérülés nyilván mindenkit megzavart, de azt gondolom, a gólunk után eldönthettük volna a meccset. Inkább ott hagytunk két pontot, mintsem szereztünk egyet – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

Röplabda
Női röplabdázóink megkezdték a küzdelmeket az NB II Kelet alsóházában. A mieink a HÉP-Röpke SE gárdáját látták vendégül, a mérkőzés nagy csatát hozott, végül 3:2-es hazai siker született a DESOK-ban.

Floorball
A rájátszásnál tart a floorball OB I. A DEAC a Dunai Krokodilokkal játszik oda-visszavágós mérkőzést, amelynek első felvonása nem sikerült jól számunkra, hiszen a Kecskeméti János Sportcsarnokban rendezett találkozón a  vendégek 8-3-ra nyertek.

Társadalmunk fundamentuma: a család!

Biztos siker az NB II-es bajnokságban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek