Egyetem Tér
2021-06-03

Dolgozóit tüntette ki az egyetem

Kiváló dolgozó kitüntetéseket és rektori elismerő okleveleket adott át a Debreceni Egyetem munkatársainak szerdán Pintér Ákos általános rektorhelyettes. A Díszudvaron tartott ünnepségen vette át miniszteri elismerését Csécsy György, az ÁJK professzora is.

A több éve kimagasló teljesítményt nyújtók a Kiváló Dolgozó, a feladataikat kiemelkedő hozzáértéssel, szorgalommal végző, és az egyetem közéletében aktív tevékenységet végző oktatók, kutatók, dolgozók pedig a Debreceni Egyetem Rektora Elismerő Oklevelet vehették át. A díjakat március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából adta az intézmény vezetése, a járványhelyzet miatt azonban csak most rendezhették meg az ünnepséget.

Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese köszöntőjében elmondta, ki kell emelni azt a csapatmunkát, ami jellemezte az egyetemi dolgozók tevékenységét az elmúlt időszakban.

Le a kalappal mindenki előtt, nem csak azok előtt, akik elismerést kaptak, hanem minden dolgozót dicséret illet. Furcsa volt ez a másfél év, köszönöm mindenkinek, hogy erősítette a Debreceni Egyetemet, munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény a nagyon nehéz időszakban is zavartalanul, sikeresen működhetett. A Debreceni Egyetem vezetése minden dolgozójára büszke és hálás a kitartó munkájáért, mhangsúlyozta a rektorhelyettes.

Március 15-e alkalmából kiemelkedően eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Csécsy György tanszékvezető egyetemi tanár. Az Állam és Jogtudományi Kar oktatója ugyancsak a szerdai ünnepségen vette át a kitüntetést Pintér Ákos rektorhelyettestől.

Sok díjat, elismerést kaptam már, de mindig nagyon jólesik és büszkeséggel tölt el, ha elismerik, értékelik a munkámat. A legfontosabb számomra az a kitüntetés, amit a hallgatók adnak nekem, háromszor voltam a jogi karon az év tanára, ennek örültem a legjobban. Természetesen a mostani elismerés is sokat jelent. Jövőre leszek hetven éves, ekkor befejezem az oktatói, kutatói munkámat, jó érzéssel vetek számot a múlttal, mondta Csécsy György.

A Debreceni Egyetem idén 102 kutató, oktató, dolgozó munkáját ismerte el. A június 2-ai ünnepségen hatvanöten vették át a díjukat.

hirek.unideb.hu

Ingyenes táborokat szervez a Debreceni Szakképzési Centrum

Bébibumm a kék páváknál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek