Egyetem Tér
2023-06-13

DE hallgatók az Európai Parlamentben

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar 15 PhD-hallgatója vett részt az Európai Parlament idei ifjúsági találkozóján Strasbourgban. A European Youth Event a világ minden tájáról érkező több ezer fiatal számára kínál lehetőséget arra, hogy közvetlen közelről megismerje az EU szervezetét és találkozzon a döntéshozókkal.

Az Európai Ifjúsági Találkozó (European Youth Event - EYE) célja, hogy bevonja az Unió politikájának alakításába a következő generációt is. Az ötödik alkalommal megrendezett eseményen az EU intézményei mellett a nemzetközi üzleti szektor és a civil szféra képviselői is részt vettek.

- A találkozó egyedülálló lehetőség a 16-30 évesek, így a DE hallgatói számára is, hogy az európai demokrácia szívében, szakértőkkel, aktivistákkal, befolyásos véleményformálókkal és döntéshozókkal találkozzanak és véleményt cseréljenek. Az esemény teret ad a résztvevőknek a bemutatkozásra, illetve arra is, hogy különböző intézményekkel, nemzetközi, civil és ifjúsági szervezetekkel és társaikkal közös tevékenységekben vegyenek részt, továbbá kapcsolatokat építhessenek – mondta a hirek.unideb.hu-nak Nagy Adrián, a Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense.

Az idei esemény témái voltak egyebek mellett a fenntarthatóság, a demokrácia jövője, az együttélés, a jövő évi európai uniós választások, az uniós munkaerőpiaca, a háború és a migráció, valamint a hallgatói mobilitási programok. A DE GTK PhD-hallgatói szakmai workshopokon, szemináriumokon és egyeztetéseken vettek részt.

A rendezvényt követően a fiatalok ötleteit, elvárásait és javaslatait a szervezők egy jelentésben foglalják össze és eljuttatják az Európai Parlament valamennyi képviselőjének.

Sajtóközpont - ÉE

Tiszta Amerika - Romhányi Rockabilly fesztivál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek