Egyetem Tér
2022-11-22

EUSA – helyszínbejárás a Debreceni Egyetemen

A jövő évi 3x3 Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC), valamint a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) tervezett helyszíneit tekintette meg a Debreceni Egyetemen az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) delegációja. Elsősorban a sporthelyszíneket, illetve a rendezvényeket kiszolgáló egységeket látogatták meg a küldöttség tagjai.

Mint ismert, 2024-ben a Debreceni Egyetem, Debrecen városa, Miskolc és a Miskolci Egyetem közösen ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak. Az EUSA eseménye a legjelentősebb egyetemi multisport rendezvény a világon, leginkább az olimpiához hasonlítható. Ezt megelőzően, 2023-ban egyfajta tesztversenyként a 3x3 egyetemi kontinenstorna házigazdája lesz a DE. 

A két esemény előkészítésének keretében érkezett helyszínbejárásra az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küldöttsége a városba. A helyszíneken és a bejárást követő egyeztetéseken a helyi szervezők bemutatták a rendezvényeket érintő debreceni sajátosságokat, illetve megvitatták a szervezés jelenlegi fázisában legaktuálisabb kérdéseket és az elkövetkező fontos közös feladatokat.

A Debreceni Egyetemen járt az EUSA részéről Miha Zvan sportmenedzser, Mariano Carcatella sportmenedzser-asszisztens, valamint Jeanine Tjin A Sioe, a jövő évi 3x3 Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság technikai delegáltja. Rajtuk kívül Debrecenbe látogatott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség két szakembere, Kovács György főtitkár-helyettes és Végh László projektmenedzser is. A 2024-es EUG miskolci szervezőit Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnöke képviselte. 

A delegáció tagjait a Debreceni Egyetem részéről Bács Zoltán kancellár, Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, a Debreceni Sportcentrum részéről pedig Becsky András ügyvezető igazgató és Dékán Tamás gazdasági igazgató fogadta.

 

 

 

Sajtóközpont - BZ

Molnár Dániel

A Vízözön ha utolér - Új dallal jelentkezik Balazs Toth

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek