Backstage
2022-11-21

A Vízözön ha utolér - Új dallal jelentkezik Balazs Toth

Összefogás, tolerancia, egymás felemelése - ezeket a témákat járja körbe új dalában Balazs Toth, a Marble Mist gitárosa, aki mostantól TOTH néven jelenteti meg saját stúdiójában rögzített szerzeményeit. A Vízözönhöz, ahogy az megszokott, Balázs egy látványos animációs videoklipet is készített, melynek inspirációját Jankovics Marcell: Az ember tragédiájának látványvilága adta. Dal-és klippremier a Music Backstage-en!

TOTH legújabb dalát, a Vízözönt fontos és aktuális társadalmi témák inspirálták, és nem hiányzik belőle a dalszerző szövegeiben gyakran boncolgatott spiritualitás sem. A saját stúdióban, one man show-ként rögzített számot a világ egyre kiélezettebb helyzete inspirálta, soraiban pedig a megoldást keresi az egyre közeledő katasztrófa megfékezésére.

A harmadik világháború kapujában és a növekedő szellemi sötétségben fontos rávilágítani arra, hogy ha egy emberibb világban szeretnénk élni rá kell ébrednünk, hogy csak összefogással, toleranciával és egymás felemelésével lehet javítani a helyzeten. Eljött az ideje annak, hogy szembenézzünk a helyzet komolyságával és a zajból is kiszűrjük a lényeget. Az első lépés a befelé fordulás, a saját középpontunk és a spirituális világgal való kapcsolat megtalálása, ami után a külvilágot is más szemmel látjuk. Történelmi idők kellős közepén élünk és sajnos egyre kevesebb idő marad a korrekciókra, mielőtt beüt a katasztrófa, innen jött a ‘Vízözön’ címe is” - mesélte TOTH a dal születéséről.

Az énekes-dalszerző-multiinstrumentalista zenész a szerzeményeinek vizuális megjelenését sem bízza a véletlenre, évek óta kísérletezik animációk készítésével, melyekbe a II című, tavaly megjelent nagylemez videoklipjeiben már betekintést kaphattunk. A Vízözön képi világához most egy, minden eddiginél komplexebb képi montázs készült, amit TOTH egy szintlépésként él meg korábbi munkáihoz viszonyítva.

Az inspirációt Jankovics Marcell: Az ember tragédiája (2011) látványvilága adta, illetve azok az inputok amiket volt szerencsém tavaly a híres kecskeméti filmstúdióba látogatva szereznem. Az elhelyezett szimbólumok és elemek a dal szövegére reflektálnak.

A Vízözön TOTH második nagylemezének előfutáraként jelent meg, a Mindent lát című kislemezt követően. Az anyag megjelenése 2023 őszére várható, “ha addig még lesz Föld ahol tudunk alkotni és nem üt be egy olyan helyzet ami mindent felülír”. Addig is élőben a Marble Mist koncertjein találkozhattok vele, valamint egy új nemzetközi projektben, az Akvila-ban, amiről hamarosan a Music Backstage-en is beszámolunk majd.

Félix Orte

Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek