Debrecen
2024-04-12

Fényfestés a Nagytemplomra a Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulóján

Fényfestéssel várják az érdeklődőket szombaton este a Kossuth téren a Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulója alkalmából.

A magyar Függetlenségi nyilatkozat Kossuth Lajos által kezdeményezett, 1849. április 14-én a debreceni országgyűlés által kimondott, majd április 19-én az addigra írásban is formába öntött, elfogadott és a széles nyilvánosság számára közzétett dokumentum, amely kinyilvánította a Habsburg-ház trónfosztását, és Magyarország függetlenségét, honvédő szabadságharcban visszanyert szuverén államiságát.

A fényfestést megelőző ünnepi alkalmon április 13-án, 19 óra 30 perctől a szervező intézmények részéről köszöntőt mond Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke és Oláh István a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora a Nagytemplom előtt. A rövid ünnepi műsorban közreműködik a Credo Együttes és a Debreceni Népi Együttes.

A fényfestés 20 óra és 22 óra között folyamatosan megtekinthető.

A program Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség összefogásában valósul meg.

Az eseményről bővebben:  https://fb.me/e/1Dm1kO7Uu 

Ismét jól szerepeltek a debreceni táncosok

Azahriah-film

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek