Debrecen
2023-12-19

Teljesen megújul a DKV

A DKV Zrt. az utóbbi években egyre több innovatív megoldást vezetett be a közösségi közlekedésben. A folyamatosan megújuló járműpark mellett, a menetrend.app alkalmazással tovább bővült a valós idejű utastájékoztatás, a legfontosabb járatinformációk már elérhetőek Google Maps-en, emellett egyre népszerűbbek az elektronikus értékszelvények is. 2024. január 1-től a logó, a szlogen és a teljes arculat megújul.

„Zöld közlekedéssel a jövőnkért!” - a meggyőződés a régi, a szlogen azonban megújult.

A Társaság stratégiájában a környezettudatos működés kapja a legfőbb hangsúlyt.
„A környezeti változásokhoz és a társadalmi kihívásokhoz innovatívan, gyorsan alkalmazkodó, emberközpontú, fenntartható szolgáltatás megteremtése.”

A logó megújításával, illetve az új arculati elemek bevezetésével, az innovatív megoldások jelentőségét kívánja érzékeltetni a Társaság.

Az új logó zöld-szürke alapszínű. Megőrzi az újonnan beszerzett járművek színvilágát és világossá teszi a Stratégiában meghatározott zöld irányokat. Természetesen, a teljes arculat dizájnterve másodlagos színként megtartja a város kék-sárga színeit is.

A 2022. augusztus végén forgalomba állt 12 db, teljesen elektromos e-Citaro autóbusz dizájnját már a zöld szín határozta meg, prezentálva az országos Zöld Busz programban meghatározott irányelveket. A jármű homlokzatán is olvasható Zöld Busz felirat még egyértelműbbé teszi a Társaság környezettudatos tevékenységét.

Új formaruha, új külső

A cég dolgozói új formaruha, illetve munkaruha juttatásban részesülnek, amelynek üdébb, modernebb színvilága és anyagminősége szintén a zöld szemléletet tükrözi.
A teljes öltözetben a szürke szín dominál majd, az inget felváltja a kényelmesebb inggalléros póló és sötétszürke nadrág. A ruházatok cseréje, a jelenlegi raktárkészlet kiürítésével párhuzamosan, költségtakarékosan történik majd. 

A járműpark mellett, 2024. január 01-től a papír alapú vonaljegyek-és bérletek megjelenése is megváltozik. A bérlettípusonként eltérő, élénk színvilág, ezentúl első ránézésre is könnyen megkülönböztethetővé teszi az értékszelvényeket. Ugyanakkor, a Társaság továbbra is a kedvezményesebb árú, elektronikus úton történő vásárlásokra ösztönzi utasait a környezettudatosság és a bérletvásárlási időszakokban jellemző, megnövekedett sorbanállási idő csökkentése érdekében.

Modernebb utastájékoztatás

A jövő évben megújulnak a város megállóhelyein kihelyezett hirdetmények, menetrendek is.
A társaság ezentúl eltérő sárga színnel jelöli a villamosok, zölddel az autóbuszok és kékkel a trolibuszok hirdetményeit. A továbbiakban sokkal átláthatóbb, áttekinthetőbb felületről tájékozódhatnak az utasok.

Szintén sokkal átláthatóbb szerkezet jellemzi majd az új, menetrendi kereső aloldalt is. 
A keresőfelület dinamikusan, valós időben mutatja a járatok indulási idejét, megállóhelyenként jelöli az átszállási lehetőségeket, a menetrendi hirdetmények ugyanakkor továbbra is letölthetőek az oldalról.

Az arculatváltás következő, meghatározó eleme a DKV Zrt. weblapjának megújulása.
www.dkv.hu oldal immár egy ténylegesen felhasználóbarát, modern felület lesz, amely letisztult és átlátható böngészési élményt nyújt az utasok számára. Ennek fejlesztése, több hónapnyi adatelemzést követően kezdődött, amelynek köszönhetően teljesen átalakult a honlap szerkezete. A felhasználók által leggyakrabban keresett tartalmak alkotják a honlap központi platformját, így azok gyorsan és egyszerűen megtalálhatóak a felületen. A honlap színvilágát természetesen az új arculat színei ihlették.

Mindezeket fokozatosan vezeti be a Társaság. A következő év első felében szeretnénk elérni, hogy az arculat minden felületen meg tudjon újulni.

A DKV Zrt. bízik abban, hogy a debreceni közösségi közlekedést használó utasok pozitívan fogadják majd a változásokat, tapasztalataikkal és visszajelzéseikkel pedig tovább segítik a Társaság fejlesztési törekvéseit.  

Brigádnapló

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek