Debrecen
2023-12-12

A BMW Group Gyár Debrecen jelentős összeggel támogatja a debreceni rászoruló családokat

Az adventi időszak beköszöntével a BMW Group Gyár Debrecen – a Debreceni Karitatív Testületen, illetve tagszervezetein keresztül – idén is jelentős összeggel támogatja a debreceni rászoruló családok segítését.

A cég képviseletében Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója a debreceni adventi vásár területén lévő, és a bajor prémium gyártó támogatásával megvalósuló Adventi Kuckóban 2023. december 12-én rendezett adományátadó eseményen többek közt arról ejtett szót, hogy a BMW Group bárhol is jelenik meg a világon, mindig szíves fogadtatásban van része. Debrecenben is nagy szeretettel fogadták őket, s ezt ők is viszonozni szeretnék. A múlt esztendőben is támogatták már a rászoruló debrecenieket, s karácsony idején nagyon jó volt látniuk, hogy tudnak segíteni azoknak a családoknak, melyeknek szükségük van erre. Munkatársaik körében idén is felmerült a gondolat, hogy ezt a kezdeményezést folytatni kell, így erre a célra az idei támogatási összeg ötszörösét fordították, mint tavaly. – Reméljük, hogy ennek a támogatásnak köszönhetően szebb karácsonyhoz tudjuk segíteni a családokat – hangsúlyozta Hans-Peter Kemser. 

Széles Diána, Debrecen város alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke azt az erős összefogást, azt a szeretet és az összetartozásnak azt az élményét emelte ki, ami Debrecent jellemzi. Ez a közösség észreveszi azt, ha valakinek segítségre van szüksége, s azt támogatja. Hangsúlyozta, hogy a BMW is tagja lett Debrecen közösségének, s a társadalmi felelősségvállalás terén élen jár. Ebben segítségére van a Debreceni Karitatív Testület 29 tagszervezete, melyek jól tudják, hol és kinek van szüksége támogatásra a városban. Most a BMW Group Gyár Debrecen adománya jóvoltából összesen 1500 darab, egyenként mintegy 10 ezer forint értékű tartósélelmiszer-csomagot tud a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei közvetítésével eljuttatni a rászorulóknak. Széles Diána azt is elmondta, hogy Debrecenben több mint 1600 civil szervezet tevékenykedik – köztük számos olyan, mely nehéz sorsú emberek életének megkönnyítésével foglalkozik –, és ezek a civil szervezetek jelentik a város közösségi életének magját, segítenek abban, hogy valóban testet öltsön a gondoskodó város gondolata. A hozzájuk pedig társulnak azok gazdasági társaságok, vállalkozások – köztük a BMW Group Gyár Debrecen is – melyek nagyon komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást. Széles Diána a gyárnak mint közösségnek, mint egy nagy családnak köszönte meg azt, hogy segítik a város közösségét.       

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta, hogy december 15-ig zajlik tartósélelmiszer-gyűjtő akciójuk, amely az elmúlt esztendőben is több ezer családnak volt segítségére a karácsony megünnepléséhez. A természetbeni adományok mellett ebben az évben is több cég segített pénzadományokkal, melyek felhasználásával tartósélelmiszer-csomagokat állított össze a Debreceni Karitatív Testület. Idén a legnagyobb pénzbeli adomány a BMW-től érkezett. Törő András hangsúlyozta, hogy az adventi Szeretetdobozokba való adománygyűjtést az egész város a magáénak érzi. Magánszemélyek, iskolák, egyházak, közintézmények, vállalkozások vesznek benne részt, és sokszor várakozáson felüli adománymennyiség gyűlik össze. S a legkisebb értékű adomány is szívből jön attól, aki adja. Nagy-nagy köszönet illeti azokat az önkénteseket, akik az adományok csomagolását, kiszállítását végzik, s szívvel-lélekkel azon dolgoznak, hogy minden csomag elkészüljön, s még karácsony előtt célba érjen. Az ünnepig hátra lévő napokban ezért az önkéntesek segítségére fokozottan szükség van. A Debreceni Karitatív Testület elnöke végül németül is megköszönte Hans-Peter Kemsernek a BMW Group Gyár Debrecen támogatását.       

Hans-Peter Kemser öt szimbolikus „vouchert” – egyenként 10.000 euró értékben – adott át az adományok eljuttatásában résztvevő szervezetek képviselőinek. A felajánlott összeg felhasználásával tartósélelmiszer-csomagokat állít össze a Debreceni Karitatív Testület az idősek, fogyatékkal élők és autisták támogatására, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete az egyszülős családok támogatására, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület a tanyasi területen élő hátrányos helyzetű személyek számára, a Család a Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány pedig hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak. A Debrecenben élő rászorulóknak még karácsony előtt eljuttatják élelmiszercsomagokat, melyekben liszt, cukor, olaj, tej, sütőpor, szaloncukor, rizs, száraztészta, édes keksz, készételkonzervek, löncshúskonzerv és májkrém található.

Az BMW Group Gyár Debrecen által támogatott ötödik szervezet, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a segítség révén a kórházban beteg gyermekük mellett lévő szülők meleg ebédjének biztosítását valósítja meg 2024-ben.

Egyedülálló fogászati szimulátorok a DE FOK-on

Két nap a leendő egyetemistákért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek