Debrecen
2022-09-19

A Hortobágy utcán folytatódnak a járda- és lépcsőfelújítások

A debreceni Hortobágy utcán ebben az esztendőben folytatódó járda- és lépcsőfelújításokról a helyszínen számolt be Papp Csaba önkormányzati képviselő 2022. szeptember 19-én.

Mint azt többek közt elmondta, nagy öröm számára, hogy most folytatódik és ezzel a beruházással be is fejeződik a Hortobágy utcán a járda- és lépcsőfelújítás. A jelenlegi ennek a munkának a harmadik szakasza. Az előző két szakasz a Hortobágy utcán 2020-ban és 2021-ben zajlott, 5, valamint 28 millió forint értékben. A mostani harmadik szakasz értéke bruttó 30 millió forint, s abba a 2022-es, összesen bruttó 159 millió forint értékű járdajavítási programba illeszkedik, mely önkormányzati saját forrásból a városban idén összesen közel 60 helyszínen zajlik.

Papp Csaba elmondta, hogy a járdajavítást ezen a területen is térkövezéssel sikerül megoldani. A környéken sok a fa, melyek gyökerei gyakran megrongálják a járda felületét. Amennyiben ez a járda emiatt a későbbiekben javításra szorul majd, a térköves megoldás miatt ezt könnyebb lesz elvégezni. A képviselő hangsúlyozta, hogy a Hortobágy utca két, a Zöld Város program keretében fejlesztett területet köt össze – a Libakertet és a Vénkertet. Az ezeken a területeken végrehajtott fejlesztéseket is ide sorolva összesen több mint 5 kilométernyi olyan járdafelület alakult ki ebben a városrészben, amely nem csak a gyalogos közlekedést teszi biztonságosabbá, de a szabadidős sétára, mozgásra is lehetőséget ad, segítve ezzel az egészséges életmódot.

A Hortobágy utcán teljes szélességében most megújuló járdaszakasz összeterülete 1000 négyzetméter, s a mentén 4 lépcsőt is felújítanak. Papp Csaba hangsúlyozta, hogy a tervek szerint jövőre a Hortobágy utca másik oldalán is megkezdődik a járda megújítása.

A képviselő arról is szót ejtett, hogy körzetét korábban érintette a 2-es villamosvonal megépítése, a közelmúltban egy szakaszon megújult a Pesti utca aszfaltburkolata, elkészült a nyugati kiskörút harmadik szakasza, s kapacitásbővítő beruházás zajlott a Bethlen utcán is. Ezek a fejlesztések mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a város közlekedése gyorsabb legyen, kevesebb időt töltsünk az utakon, s ezáltal minél több időt tudjunk otthon tölteni, a szeretteinkre fordítani. Az egészséges életmódot, a mozgási lehetőségek bővülését pedig a biztonságos járdák és a debreceni kerékpárutak gyarapodása szolgálja.  

A békéről énekel az egyetemen forgatott új klipjében Erdős Fruzsi

Mobil véradások légimentőkkel és fesztiválon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek