Debrecen
2023-11-09

Elindultak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok az Apafi utcában

A részletekről 2023. november 9-én tartott sajtótájékoztatót Szilágyi Edina a városrész önkormányzati képviselője és Tasó László országgyűlési képviselő.

 

Szilágyi Edina arról számolt be, hogy a Csapókert városrész folyamatosan fejlődik, és ennek tanúbizonysága, hogy ezúttal az Apafi utcában a Kassai út és a Virág utca közötti szakaszon újul meg az útburkolat az önkormányzat nagyfelületű aszfaltozási programjának keretében. Hozzátette, hogy a fejlesztés a lakossági jelzések alapján valósul meg, ugyanis a legfontosabb szempont, hogy az itt élők komfortosan és biztonságosan közlekedhessenek.

A képviselő elmondta, hogy az Apafi utca felújítása mellett az elmúlt időszakban számos útszakasz újult meg. Ilyen volt a Keresszegi utca, a Kinizsi utca, a Virág utca és a Székely utca is. Ezek mind-mind nagyon fontos fejlesztések voltak az elmúlt időszak útfelújítási programjában, és köszönettel tartozik Tasó László országgyűlési képviselőnek, aki minden ilyen programot támogat és egyúttal azt a kérést fogalmazta meg, hogy a Kassai út többi fontos bekötőutcájában, mint a Dugovics Titusz utca és a Magyari utca is lehetőség szerint kapjon forrást az aszfaltburkolat megújítására. Emellett a Deseffwy utca eddig nem aszfaltozott útszakaszán is hamarosan megkezdődhet a munka, hiszen a közbeszerzési eljárás lezárult, a tervezési szerződés megkötésre került.

Szilágyi Edina ezek mellett kiemelte, hogy a Csapókert közösségi élete is városszerte híres, és a következő fontos programra 2023. november 14-én 14.00-tól kerül sor, amikor is egy különleges összefogás keretében a Budai-Nagy Antal utca és a Huszár Gál utca kereszteződésében lévő hosszú telekrészen fásítási program valósul meg. Az eseményen 60 darab fát ültetnek el, amelyek közül 30 darab közösségi felajánlásokból érkezett be, 30 darabot pedig az önkormányzat biztosít.

Tasó László országgyűlési képviselő arról beszélt nincs könnyű helyzetben Debrecen, hiszen a rohamléptékben haladó iparfejlesztési program és gazdasági fejlődés rengeteg kihívással jár, viszont a városvezetésnek és az önkormányzati képviselőknek mindig van figyelmük a lakossági kérések teljesítésére. Ilyen a nagyfelületű aszfaltozások programja, amely minden érintett szakasz lakóinak örömét szolgálja. Nincs ez másként az Apafi utca esetében sem, amely a Debrecen 2030 programban önkormányzati forrásból valósul meg 41 millió forint költséggel. A beruházás Luca napjáig befejeződik, addig pedig a lakosság türelmét kérik.

A képviselő hozzátette, hogy Debrecenben zajlik jelenleg az ország legnagyobb belterületű közlekedésfejlesztési programja. Ennek összehangolása is egy átgondolt terv szerint zajlik, hiszen az a cél, hogy a nagy forgalom miatti szűkebb csomópontok áteresztőképességének javítására törekednek azzal, hogy ezeket a csomópontokat átépítsék. A következő időszakban öt nagy csomópont átépítése fog megtörténni. A fejlesztések azért kiemelten fontosak, mert a nappali órákban nem csak a város lakossága, hanem az agglomerációs települések lakói is nagy számban járnak ügyeket intézni, dolgozni Debrecenbe. A fejlesztések közül Tasó László kiemelte a Vámospércsi út – Budai Nagy Antal utca – Faraktár utca – Hétvezér utca csomópontjának felújítását, valamint az Ótemető utca – Rakovszky utca – Árpád tér kereszteződésének átépítését is, ugyanis ezeken a csomópontokon mindenhol önálló kanyarodósávok jönnek létre, ezáltal javul az áteresztő képesség, így gyorsabban és biztonságosabban lehet közlekedni Debrecen útjain.

Ismét nagy értékű élelmiszeradománnyal segít a Master Good-cégcsoport

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek