Debrecen
2021-05-21

Gyümölcs- és vitaminkészítmény-csomagot kaptak a Pallagi úti idősek otthonában

Összesen több mint 300, különböző gyümölcsökből összeállított kosárka és vitaminkészítmények érkeztek ajándékba – előbbiek Kósa Lajos országgyűlési képviselő, utóbbiak Széles Diána, Debrecen alpolgármestere személyes felajánlásaként – a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata Pallagi úti idősek otthonában élők és az ott dolgozók számára 2021. május 21-én. Az ajándék átadásában Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselő is segédkezett.

A koronavírus-járványhelyzetre való tekintettel a bentlakásos szociális intézményeiben élők védelmében Debrecen önkormányzata először 2020. március 8-án vezetett be intézményelhagyási és látogatási korlátozást, amely június 18-ig volt érvényben. Ezt követően az önkormányzat augusztus 14-től ismét életbe léptette a korlátozó intézkedést, amely egészen 2021. április 29-ig tartott.

Kósa Lajos szerint lassan vége van a járvány harmadik hullámának, s itt, a Pallagi úti idősek otthonában is példásan szigorú óvintézkedéseket vezetett be az önkormányzat az Operatív Törzs útmutatásai alapján. Ezért a nagy járvány el is kerülte ezt az intézményt, pedig jelentős számban élnek itt kockázati csoportba tartozók. A járványveszély csökkenése, a szabadabbá váló mozgás, az élet újraindulása, a nyár és pünkösd ünnepe közeledtének alkalmából az ajándékozók úgy gondolták, hogy gyümölcsökkel és vitaminokkal kedveskednek, s így kívánnak jó egészséget az itt élőknek és az intézmény munkatársainak. Utóbbiaknak a járvány elleni védekezésben való áldozatos munkáját a képviselő külön is megköszönte.

Azért is választották az ajándékozók az idősek otthonát – mondta Széles Diána alpolgármester –, mert bár az elmúlt egy év mindenki számára nagyon nehéz időszak volt, a bentlakásos intézményekben élők számára különösen az. Ezért ezt az ajándékozást egy pici ünnepnek szánták az itt élők és dolgozók számára. Pünkösdkor szimbolikusan is „nyit az ország”, s Debrecenben is megélhetjük azt, hogy talán már túl vagyunk a járvány harmadik hullámán. Ez az intézmény egyik szimbóluma is lehet a járvány elleni küzdelemnek, hiszen ha a bentlakásos szociális intézményekben élők és dolgozók nem tartották volna be szigorúan a védelmi intézkedéseket, akkor nem beszélhetnénk arról, hogy ezekben az intézményekben a járványt gyakorlatilag legyőztük, amihez a Kormány oltási politikája is jelentős mértékben hozzájárult.  

Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője nagyon sajnálja, hogy az elmúlt kicsit több, mint egy év alatt nem volt arra lehetőség, hogy az intézménnyel kibontakozóban lévő, kezdettől fogva nagyon jó kapcsolata kiteljesedjen. Most örömteli érzés újra itt lenni, újra találkozni az itt élőkkel, s meglepetéssel szolgálni nekik. A képviselő várja azt az időt, mikor újra lehet olyan rendezvényeket tartani, melyekkel színesíthetők az otthon lakóinak hétköznapjai.

 

 

Fotók: Miskolczi János

A Richter méhmióma gyógyszeréről pozitív véleménnyel van az Európai Gyógyszerügynökség

Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek