Debrecen
2021-07-18

A Debreceni Szakképzési Centrum lett a gondnokokat képző szerv.

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén többek között döntöttek a képviselők a Szervezeti és működési szabályzat módosításáról is.

A Debreceni Szakképzési Centrum lett a gondnokokat képző szerv.

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén többek között döntöttek a képviselők a Szervezeti és működési szabályzat módosításáról is. Erre azért volt szükség, mert bővült a megyei önkormányzat alaptevékenységeinek köre egy jogszabály-módosítás miatt: vagyis ettől az évtől a falugondnoki, illetve tanyagondnoki képzés szervezését a szolgáltatási hely szerint illetékes megyei önkormányzat látja el, az emberi erőforrások minisztere által jóváhagyott képzési program alapján.

Az előterjesztésben olvasható, a megyei önkormányzatnak a képzőhely kiválasztásakor a szakmaiság garanciája mellett fő szempont volt olyan szervezet bevonása a képzésbe, mely garantálja a falu- és tanyagondnoki képzés költséghatékony, a települési önkormányzatok költségvetését kímélő megszervezését.

Az egyeztetések után a Debreceni Szakképzési Centrumot választották ki képző szervként, a képzési megállapodás részletszabályai még egyeztetés alatt állnak, így a végleges változatot még nem terjeszthették a közgyűlés elé. A közgyűlés felhatalmazta Pajna Zoltán elnököt a megállapodás aláírására.
 

Elhunyt Ráday Mihály városvédő

Biciklitolvajokat fogtak Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek