Debrecen
2023-08-29

Tanszercsomagokkal segíti a családokat a Campus Fesztivál jóvoltából a Debreceni Karitatív Testület

A Campus Fesztivál 5 millió forint értékű pénzadományának felhasználásával a Debreceni Karitatív Testület tanszercsomagokkal segíti az egyedülálló szülős, illetve nagycsaládban nevelkedő gyermekeket az iskolakezdés előtt.

Az adományozásról és a tanszercsomagok eljuttatásáról sajtótájékoztató keretében számolt be Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, valamint Ördög Mihály az Ördög-Papír Kft. ügyvezető igazgatója 2023. augusztus 28-án.

Amint azt Széles Diána elmondta, a Campus Fesztivál szervezői évek óta támogatják a Debreceni Karitatív Testületet, s nem egy közös akciójuk volt már, melyek keretében sokaknak tudtak már segíteni. A mostani jelentős összértékű adományból beszerzett tanszerekkel megajándékozandó családokat a karitatív testület tagszervezetei választották ki a saját látókörükben lévő, általuk segített egyedülálló szülős, illetve nagycsaládok közül. A konkrét családokkal együttműködve, a gyerekek iskolai szükségletei szerint került sor az egyedi csomagok összeállítására. Összesen több mint 200 család kap – gyermeklétszámtól függően – 20, illetve 40 ezer forint értékű tanszercsomagot. Széles Diána megköszönte a Campus Fesztivál szervezőinek az adományt, s külön is megköszönte az Ördög-Papír Kft.-nek a csomagok összeállításához nyújtott segítségét.

Az alpolgármester mindezen túl felhívta az iskolakezdéshez segítséget igénylő családok figyelmét arra, hogy 2023. október 31-ig az önkormányzat szociális támogatási rendszere keretében iskolakezdési támogatást lehet igényelni ami – a család jövedelmi viszonyaitól függően – gyermekenként akár közel 10 ezer forint is lehet.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője annak a több száz VIP-vendégnek köszönte meg az együttműködést, akiknek támogató belépővásárlásai ezt az adományozást is lehetővé tették.  Ebben az évben összesen nettó 12 millió forint értékű támogatás gyűlt így össze, amit a Campus karitatív célokra fordít. Egyik fő támogatottjuk immár több éve a koronavírus-járvány következtében árván, félárván maradt gyerekeket felkaroló Regőczi Alapítvány. Most nagyon örülnek annak, hogy a Debreceni Karitatív Testület segítségével gyerekek tanulását is tudják segíteni, hiszen a Campus is ezer szállal kapcsolódik egy oktatási intézményhez, a Debreceni Egyetemhez. Miklósvölgyi Péter, reményének adott hangot, hogy a most tanszerekkel támogatott gyerekeket úgy motiválják szüleik, hogy jól tanuljanak, s így egyszer talán ők is a Debreceni Egyetem hallgatói lesznek majd.

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke köszönetet mondott a Campus Fesztivál szervezőinek, s a fesztivál VIP-vendégeinek a támogatásért. Az adomány lehetővé teszi, hogy akik nem voltak jelen az eseményen, ők is részesei lehessenek a fesztiválnak, megérezzék annak miliőjét, valamint azokat az értékeket, amelyeket a rendezvény képvisel. A testület tagszervezetein keresztül igyekszik a tanszercsomagokat azoknak a családoknak eljuttatni, melyek gyermekei a leginkább hasznát veszik azoknak a tanévkezdés idején. S jelentős köszönet illeti a karitatív testület tagszervezeteinek munkatársait, mivel óriási munkát igényelt, hogy a több mint 200 tanszercsomag valóban a családok egyedi igényei alapján álljon össze.  Mindeközben a szeretet nagyon hosszú láncolatát sikerül megtapasztalni. A karitatív testület elnöke is megköszönte az Ördög-Papír Kft. tulajdonosainak és munkatársainak segítségét is, akik részben a Debreceni Karitatív Testülethez tagszervezetként kapcsolódva, részben társadalmi szerepvállalás keretében vállalták ezt a nem egyszerű feladatot. Törő András végül mintegy lelki útravalóként fogalmazta meg azt, hogy mindenki a maga helyén, a saját feladatkörében, a saját lehetőségeit felhasználva tegyen meg mindent a közösségért, mutassa ki a szeretetét, ahogyan csak tudja, mert ezáltal tudjuk építeni a saját környezetünket és közösségünket, valamint ezt a várost is.    

Ördög Mihály az Ördög-Papír Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy nagy öröm volt számukra a tanszercsomagok összeállítása. E tanszercsomagok egyedisége abban áll, hogy gyakorlatilag a megajándékozottak választhatták ki, mi is kerüljön a csomagba. Reményét fejezte ki, hogy a gyerekek olyan szeretettel fogadják ezeket a csomagokat, amilyen szeretettel összeállítók készítették őket, és sok sikert kívánt az új tanévhez.

A sajtótájékoztatót követően a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek munkatársai vették át és indították útnak a családokhoz tanszercsomagokat, illetve a sajtótájékoztató résztvevői maguk is felkerestek az ajándékokkal néhány – köztük egy 8 gyermekes – debreceni családot.  

Rangos díjat kapott az egyetem fotóriportere

Környezetbarát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek