Debrecen
2021-03-30

Elindul a tavaszi nagytakarítás Debrecenben

Tavasszal nagytakarítást végzünk otthonunkban és a ház körül is. Nincs ez másképp a közterületeinken sem. Debrecen az otthonunk, elvégezzük a tavaszi nagytakarítást a közterületeken, parkjainkban. – mondta el Balázs Ákos alpolgármester.

Debrecen városvezetése 2020-ban új városüzemeltetési koncepciót hirdetett meg, ennek részeként végeztek 2020-ban először Debrecen minden városrészére kiterjedő tavaszi nagytakarítási munkákat.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is minden városrészen elvégezik a tavaszi nagytakarítást, mintegy 3,5 millió m2-t tisztítanak meg. Elvégzik a megmaradt avar összegereblyézését, a játszóterek, padokat fertőtlenítését, a szemét összeszedését, valamint több mint 820 ezer négyzetméteren pormentesítik a járdákat és úttesteket – mondta az alpolgármester.

Szilágyi Edina a terület önkormányzati képviselője a Liget tér fejlesztéséről számolt be. Az elmúlt évben komoly fejlesztéseken ment keresztül, mely fejlesztések az idén sem állnak meg. A környékbeliek és az idelátogatók láthatják, hogy minden forrást megmozgattak azért, hogy egy 21. századi közparkot alakítsanal ki, mely a sport és szabadidős tevékenységek kulturált színtere lehet. Törekvéseik azt is bizonyítják, hogy mint önkormányzat próbálják a lakossági igényeket kielégíteni, de ezúton kérik az idelátogatókat, tartsák tiszteletben a parkot, ne hagyjanak maguk után szemetet és az eszközöket rendeltetésszerűen használják! Óvjuk, védjük a Liget terünket, hogy élvezni tudjuk a fejlesztéseket!

Tavaly először volt Debrecenben minden városrészre kiterjedő tavaszi nagytakarítás, idén folytatják. Azt szeretnénk, hogy közösségi tereink, parkjaink tiszták és szépek legyenek. - fogalmazott Tasó László országgyűlési képviselő. Ehhez kérik a debreceniek együttműködését, tegyünk együtt Debrecen tisztaságáért. Magyarország kormánya a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv keretében számos kiírással segíti a szemléletformálást és azokat a vállalkozásokat és civil szervezeteket és persze önkormányzatokat, akiknek dolga, feladata és szándéka is a tiszta környezeti kialakítása. A jelenlegi akcióterv keretében 7 milliárd forint áll rendelkezésre – mondta az országgyűlési képviselő.

A tavaszi nagytakarítás a mai napon kezdődött el és előreláthatólag április végén fejeződik be.

 

Átlépte a 2 millió főt a beoltottak száma itthon

Hiánypótló zenepedagógiai tananyagok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek