Debrecen
2022-08-25

Bébibumm a Debreceni Állatkert dél-amerikai lakóinál

A főszezon elsőszámú nagyrendezvényéhez, az Állatkertek Éjszakájához közeledve a Debreceni Állatkert különleges örömhírről számolhat be, miután nemrég két közönségkedvenc dél-amerikai faj, a kék-sárga arák és a lámák csapata is egészséges utóddal gyarapodott.

2017 óta immár összesen kilenc fészekalj 19 egyede kelt ki az intézmény színpompás és karizmatikus légi akrobatáinál, akiknek állománya idén nemcsak két zöldszárnyú, hanem néhány hónap különbséggel három kék-sárga arafiókával is bővült. A felnőttektől már csak rövidebb farktollaik és sötét szemük alapján megkülönböztethető, egyelőre ismeretlen nemű jövevények a napokban repültek ki a biztonságot nyújtó odúból, ahol az elmúlt három hónapban szüleik nevelték őket. Teljesen önállóvá legalább 6 hét múlva válnak, de már most látható a teljes család a papagájröpde-soron. Zöldszárnyú rokonához hasonlóan a kék-sárga ara rendkívül intelligens és jól tanítható madár, amit a látogatók testközelből is megtapasztalhatnak a kézszelíd arákkal, Chilivel és Pipivel való találkozás és fotózkodás során augusztus végéig még minden nap, akár a holnapi Állatkertek Éjszakája során is.

Évek óta rendszeresen utódokkal örvendezteti meg a gondozókat és a látogatókat az intézmény lámacsapata is. A Gyermeknapi Hétvégén bejelentett szaporulatot követően a tegnapi napon újabb tarka kancacsikó jött világra a szerencsés vendégek szeme láttára, majd néhány perccel később lábra is állt. Azóta tapasztalt anyja gondoskodását élvezi, étvágya pedig kifogástalan. Színezete az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan fehér-sötétbarna, ami azóta hagyománynak számít a Parkban, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a Kassai Állatkertből.

Újabb győzelem az Ózd ellen

A Csapókertbe költözött a mobil könyvtár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek