Debrecen
2021-01-28

Kábítószer hatása alatt vezetett

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy balmazújvárosi férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Büntetővégzésével a bíróság a büntetlen előéletű 24 éves vádlottat 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 8 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott ezen felül köteles az eljárás során felmerült közel 170.000 forint bűnügyi költséget az állam javára megfizetni.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. május 23-án az esti órákban, Balmazújvárosban közlekedett gépkocsijával a Keleti-főcsatornától a belváros irányába, amikor 21 óra 30 perckor a rendőrök megállították és igazoltatták. Az intézkedés során a járőrök azt vették észre, hogy a férfi viselkedése tompa, lassan mozgott, a feltett kérdésekre késve válaszolt. Gyanú merült fel arra, hogy a vádlott kábítószert fogyasztott, ezért a rendőrök a gépkocsit és a ruházatát átvizsgálták. A férfi oldaltáskájában megtalálták a csekély mennyiség felső határát el nem érő, 0,11 grammos kiszerelésű csomagokban tárolt 4,93 gramm kannabiszt, továbbá a kábítószer fogyasztásához szükséges eszközök, ezért őt a rendőrök vér- és vizeletvétel érdekében előállították, vezetői engedélyét pedig elvették. A vizsgálat kimutatta, hogy a férfi úgy vezette a gépkocsiját, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható, kábítószer hatása alatt állt.

A 2020. december 11-én meghozott büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

 

 

 

https://debrecenitorvenyszek.birosag.hu/

pixabay.com

Hajdú-Bihar megyében ezúttal 90 új fertőzöttet azonosítottak

Szürkemarha-borjú született a Debreceni Állatkertben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek