Debrecen
2023-08-02

A Debreceni Bor- és Jazznapokra is biztosít kedvezményeket a Debrecen Városkártya

A nyár leghangulatosabb fesztiválja, a Debreceni Bor- és Jazznapok csütörtökön veszi kezdetét. A Nagyerdő hatalmas fái alatt ezúttal is a legfinomabb hazai borokat kóstolhatjuk végig, melyhez lágy jazz dallamok biztosítják a zenei aláfestést. A négynapos fesztiválra érdemes lesz magunkkal vinni a Debrecen Városkártyát, a kártyatulajdonosokat ugyanis kedvezményes fesztiválbelépő és „finom” élmények várják a helyszínen.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál, a Hortobágyi Lovasnapok és a Campus Fesztivál után újabb rendezvényre biztosít kedvezményes belépési lehetőséget a Debrecen Városkártya: az augusztus 3-án kezdődő Debreceni Bor- és Jazznapokra szóló teljes árú napijegy és bérlet 10% kedvezménnyel vásárolható meg Debrecen Városkártyával.

„A Debreceni Bor- és Jazznapok hosszú évek óta a város egyik legnépszerűbb rendezvénye, mely marketing tevékenységünk során mindig is kiemelt szerepet kapott. A bor, a jazz és a nemrég az ország legszebb erdejévé választott Nagyerdő varázslatos természeti környezete olyan kombináció, mely garancia a sikerre. A Nagyerdő hatalmas lombkoronái alatt finom magyar borokat kóstolni, miközben a legtehetségesebb hazai jazz zenészek szórakoztatnak bennünket, olyan élmény, mely jól tükrözi azt a színes és komplex turisztikai programkínálatot, amit Debrecen a turisták számára kínál. – mondta Tóth-Megyesi Enikő, a Debrecen Városkártyát menedzselő VisitDebrecen turisztikai igazgatója.

A kulináris és zenei élményekről idén 6 borrégió, 22 borvidék és 67 borászat, valamint 3 színpadon 40 zenei formáció gondoskodik. A kedvezményes belépő mellett a Debrecen Városkártya tulajdonosokat ingyenes borkóstoló is várja: minden nap 16 és 18 óra között Városkártya felmutatásával ingyen kóstolhatnak meg a Debrecen Város Bora 2023 címet viselő díjnyertes borok közül egyet a VisitDebrecen faházában. Választani az alábbi tételek közül lehet majd:

Sümegi Ákos Pincészete, 2020-as évjáratú Chardonnay ’20 bora (Szekszárdi Borvidék)

Szentpéteri Borpince, 2022-es évjáratú Kékfrankos Rosé bora (Kunsági Borvidék)

Varsányi Pincészet, 2018-as évjáratú Grand Selection Egri Kékfrankos Superior bora (Egri Borvidék)

Természetesen elérhető lesz a Debrecen Város Bora 2023 teljes szortimentje is, melyet 17 borvidék, 61 pincészetének 359 bora közül választott ki az év elején a szakmai zsűri. A Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent, mert garantálja, hogy a magyar termőhelyekben rejlő egyedi értéket, különleges borélményt és a magyar borkultúrát ismeri meg még jobban a fogyasztó.

A Debrecen Város Bora 2023 címet elnyert győztes borok, melyek mindegyike kapható lesz a VisitDebrecen faházában augusztus 3. és 6. között a Debreceni Bor- és Jazznapokon:

Pezsgő:

Koch Borászat, 2020-as évjáratú Chardonnay Brut pezsgője (Hajós-Bajai Borvidék)

Klasszikus:

Sümegi Ákos Pincészete, 2020-as évjáratú Chardonnay ’20 bora (Szekszárdi Borvidék)

Szentpéteri Borpince, 2022-es évjáratú Kékfrankos Rosé bora (Kunsági Borvidék)

Varsányi Pincészet, 2018-as évjáratú Grand Selection Egri Kékfrankos Superior bora (Egri Borvidék)

Prémium:

Sol Montis Borászat, 2021-es évjáratú Olaszrizling bora (Mátrai Borvidék)

Thummerer Pince, 2018-as évjáratú Egri Syrah Superior Válogatás bora (Egri Borvidék)

Desszert:

Péter Pincészet 2017-es évjáratú Tokaji 6 puttonyos aszú bora (Tokaji Borvidék)

A VisitDebrecen munkatársai természetesen készséggel segítenek majd a helyszínen, hogy megtaláljuk a kínálatban a számunkra legkedvesebb bort, de naprakész tájékoztatás is kérhető tőlük Debrecen turisztikai aktualitásairól és soron következő eseményeiről.

A Debreceni Bor- és Jazznapokra szóló napijegyet és bérletet a rendezvény weboldalán, illetve a helyszínen lehet megvásárolni.

A Debrecen Városkártya kiváltásáról, valamint a kártyával igénybe vehető előnyökről és kedvezményekről a Debrecen Városkártya Facebook-oldalán található naprakész információ.

A kártyával kapcsolatos további információ a https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/debrecen-varoskartya oldalon olvasható.

A második félidőben jöttek a gólok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek