Debrecen
2021-08-31

Sikeresnek bizonyult a csúsztatott iskolakezdési program Debrecenben

A tanítási nap kezdési időpontjának újabb debreceni iskolában való változtatásáról tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester és Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A 2021/2022-es tanévben a Debreceni Szakképzési Centrum 11 tagintézményével  csatlakozik a kezdeményezéshez, továbbá a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium mellett a Tóth Árpád Gimnázium is bekapcsolódik a programba az őszi szünetig, kísérlteti jelleggel. A városvezető hangsúlyozta, hogy a DSZC intézményeiben az idei évben 10.400 diákot érint a csúsztatott iskolakezdés, eddig ez a szám 2700 volt. 

A Szakképzési Centrum és a tankerület intézményeivel összesen szeptembertől 12.645 diákot érint a változás. 

Papp László, azt is hozzátette, hogy a DKV Zrt. partner volt abban, hogy a tömegközlekedést a csúsztatott iskolakezdési időponthoz igazítsa. A diákok utazási igényeinek még teljesebb kiszolgálása érdekében például a Tudáspark megállóhelytől 07:40-kor induló 14-es autóbusz szeptember 1-től ideiglenesen 14l jelzéssel fog kölekedni. 

Az idei tanévben a Debreceni Szakképzési Centrum mind a 11 intézményében később kezdődik majd a tanítás. A tavalyi tanévben három intézményben vezették be teljes körűen a 8:30 órai tanításinapkezdést: A DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban, a DSZC Vegyipari Technikumban, valamint a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban. 

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a tavalyi év tapasztalatai alapján egy innovatív iskolakezdés hatékony és jó lehetőség a tanulók és a kollégák számára. Majd hozzátette, hogy a későbbi kezdés nem jelenti azt, hogy fél órával tovább lesznek az iskolában a diákok. 

A Debreceni Tankerületi Központ tavaly két intézményében, a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban és a Kós Károly Művészeti Szakgimnázum és Kollégiumban vezette be kísérleti jelleggel a csúsztatott iskolakezdést. Idén egy újabb intézménnyel a Tóth Árpád Gimnáziummal bővül a lista, ahol kísérleti jelleggel az őszi szünetig fog később kezdődni az oktatás, ezt követően döntenek majd az esetleges végleges bevezetésről. 

 

Indulhat a Civaqua-program

Tábor a jövő programozóinak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek