Debrecen
2023-04-28

Hatvan év 60 debreceni dala 46. rész

Hatvanéves a debreceni rockzene. E szép jubileum alkalmából válogattuk ki azt a hatvan debreceni dalt, amit mindenkinek ismernie kell!

 

46. rész 2 JOINTS - Te vagy 

A 2 Joints zenekar 2009-ben alakult Debrecenben. A főként reggae, hiphop, funky, rock és pop elemeket vegyítő banda mára már 8 hajdú-bihari zenészt foglal magába. A kezdetek óta rengeteg helyen megfordultak, városuk összes nívósabb helyén játszottak már; főtértől a Campus fesztiválon keresztül a Lovardáig, de más városokban is szívesen fogadják őket.

Nagyobb áttörést 2011 hozott, hiszen két teltházasnak kikiáltott Csapókerti Közösségi Házas koncertjük után, Budapesten városukat, és az egész keleti régiót képviselhették a Zene Világnapján, koncertjükből némi képanyag megjelent az M1 híradójában, illetve a Magyar Rádió híreiben is elhangzott a hanganyag egy részlete. Még ebben az évben meghívást kaptak a Fridge Fesztiválra, illetve a Campus fesztivál T-Mobile teraszán is akkor játszottak először, ahol remek szereplésüket követően vissza-visszahívják a zenekart egyre jobb időpontokra téve őket.

A debreceni formáció 2012-re már jó pár koncertet tudhatott maga mögött, illetve olyan közismert és elismert zenekarokkal játszhatott együtt, mint a Punnany Massif, Irie Maffia, Copy Con, Fish! (+Grenma, Insane) vagy a szintén debreceni Skafunderz.
2016-ban Tajti Viktor Jakab Tomival  megalakította a Zion Refresh  formációt, ami a 2Joints ideiglenes végét jelentette. 

Bármilyen különbségű siker megfelel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek