Sport
2023-04-28

Bármilyen különbségű siker megfelel

A DEAC kapusa, Tóth Dániel örült a játéklehetőségnek, és a Tiszaújváros ellen is győzelmet remél.

Sorozatban három győztes bajnokin van túl az NB III. Keleti csoportjában a Debreceni Egyetem alakulata, a Szoboszlót 2–0-ra, az Egert 1–0-ra verte, míg a pénzügyőri összecsapását 1–2-re “hozta le” Sándor Tamás együttese. Mindhárom meccsen a korábban a kispadon ülő Tóth Dániel állt a kapuban, s a hálóőr ebben bízik a vasárnap 17 órakor, a Dóczy utcai Sportcampuson rendezendő Termálfürdő FC Tiszaújváros elleni mérkőzésen is.

– Nyilván nehéz megélni a mellőzöttséget, már csak azért is, mert legutóbb jó szezonom volt, és a visszajelzésekből is ezt szűrtem le – nyilatkozta a cerberus. – Segítséget is kértem egy sportpszichológustól, ki kellett beszélnem magamból a történteket. De hát ilyen a kapusok “szakmája”, egyszerre többnyire csak egy hálóőr szerepelhet. Egyébként Ratku Rolival jó a viszonyom, segítjük egymást, és a szakmai stáb döntése, hogy kinek szavaz bizalmat. Megesik, hogy a fiatalabb kap lehetőséget, mert a csapat érdeke a legfontosabb. Olyan szempontból még jobb érzés volt védeni, hogy nem sérülésből tértem vissza, folyamatosan edzek a csapattal, ám hiányoztak már a meccsek. Úgy vélem, a legjobb kapuskorban, jó állapotban vagyok, és fejben is megfelelően tudok teljesíteni. Jót tett a lelkemnek a három győzelem, de a csapat szempontjából még inkább örültem ennek – mondta a 29 éves Tóth Dániel.

Kapusunk sikert vár a tiszaújvárosiak ellen is. – Több játékosukat ismerem régről. Ők is zárt védelemből igyekeznek majd kontrázni, mint az Eger, de az egriektől szerintem jobbak ellentámadásban. Minden labdáért meg kell majd harcolnunk, a három pont megszerzése a célunk, az, hogy milyen különbséggel nyerünk, nem lényeges.

NB III. Keleti csoport, 35. forduló
DEAC–Termálfürdő FC Tiszaújváros
2023. 04. 30. (vasárnap) 17:00, Debrecen, DEAC utcai Sportcampus

Május elsejével eltörlik a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon

Hatvan év 60 debreceni dala 46. rész

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek