Debrecen
2020-11-30

Fontos változás jön keddtől a debreceni buszállomáson

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében december 1-től több autóbusz-állomáson, köztük Debrecenben is megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés – közölte a Volánbusz Zrt



A személyes érintkezések számának csökkentése érdekében a pénztári nyitvatartás időszakában kötelező elővételt vezetnek be,
ekkor kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel lehet felszállni a járatokra.

A társaság a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében a pénztári nyitvatartás időszakában kötelező elővételt vezet be 2020. december 1-jétől a következő autóbusz-állomásokon: Baja, Barcs, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Harkány, Hévíz, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Lenti, Marcali, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza – Petőfi tér 2., Salgótarján, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely – Ady tér. 

 

A felsorolt autóbusz-állomásokon az érintett időszakokban kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító dokumentummal lehet felszállni a járatokra. A pénztárak nyitvatartása alatt az autóbusz-vezetőknél nem vásárolható semmilyen díjtermék.

 

A Volánbusz az ismét életbe lépett veszélyhelyzetben is azon dolgozik, hogy utasai biztonságban eljussanak a munkahelyekre, iskolákba, egészségügyi és egyéb intézményekbe. A járvány elleni védekezés során folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel az utasok és a munkavállalók veszélyeztetettségét csökkenteni tudja, felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőle telhetőt megtesz egészségük védelme érdekében. A társaság továbbra is fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait, és ellátja munkatársait a szükséges védőeszközökkel. 

 

A Volánbusz arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás elkerülése és a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A Volánbusz honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a  mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan folyamatosan bővül a MÁV applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre. 

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik fontos eleme, hogy november 11. óta nemcsak a járműveken és a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

 

Forrás/kép: volanbusz.hu

 

Fiatal Ruszisták Fóruma

Deák Bill Gyula köszöni jól van.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek