Debrecen
2021-06-01

Bevonták a vezető engedélyét mégis volán mögé ült

A debreceni rendőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe a vették a helyi lakost.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. május 31-én délután. A bejelentő elmondta, hogy Debrecen és Pallag között két autó összeütközött. Az egyenruhások a jelzést követően a helyszínre mentek és alkoholszondát alkalmaztak a járművezetőkkel szemben, ami az egyik sofőrnél pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során kiderült az is, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság 2021 áprilisában a férfi jogosítványát – járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt – bevonta. 

A rendőrök az 54 éves helyi lakost előállították és őrizetbe vették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, míg engedély nélküli vezetés elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 

police.hu

A DVSC kompenzálja bérleteseit

„nem magunknak rádiózunk”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek