Egyetem Tér
2023-04-27

Ez itt a reklám helye

Érzelmeket kiváltó reklámok: félelem, humor, szexualitás címmel Balázs Katalin, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szociál- és Munkapszichológiai Tanszék vezetője tart előadást május 3-án, szerdán a Science Caféban.

Mindennapi életünk részévé váltak mára a reklámok, amelyek időnként elhitetik velünk, hogy a tökéletes boldogság titka a korpamentes samponban, a tejmentes tejben és az akciós termékek megvásárlásában rejlik.

A reklámok az érveken túl azonban gyakran az érzelmekre hatva dolgoznak.

Meggyőző ez? Hogyan hat ránk?

Többek között ezekre a kérdésekre adhat választ a Debreceni Egyetem ismeretterjesztő sorozatának következő előadása, amely a hagyományokhoz híven most is az intézmény falain kívül, szokatlan környezetben keresi a hiteles és tudományos választ.

Ahogyan a világunk változik, úgy a reklámstratégiák és az elméletek is folyamatosan bővülnek. A Science Caféban ezúttal Balázs Katalin, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szociál- és Munkapszichológiai Tanszék vezetője mutat be egy csokornyi érdekességet a reklámpszichológia területéről. Szó lesz – többek között – a klímaszorongásról, a szentimentális és trash humorról, valamint a szexualitás indokoltságáról a reklámokban.

Az előadás időpontja: 2023. május 3., szerda 17 óra

Helyszíne: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.).

A Science Café Facebook oldala: https://www.facebook.com/sciencecafedebrecen

Kreatív Gála kiállítás

Sikeresen vívnák meg hétvégi párharcaikat csapataink

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek