Debrecen
2021-01-08

Új játékok a Békás-tó melletti játszótéren

A város önkormányzata számára tett felajánlás keretében új játszóeszközöket telepített a Nyírerdő Zrt. a debreceni Békás-tó melletti játszótérre. A három új elemmel bővült játszótéri környezet 17,5 millió forintból épülhetett meg.

A Nagyerdei parkerdőben 2014-ben történt átfogó rekonstrukció óta működik egy egyedi, művészi igénnyel tervezett és kivitelezett, fa játszóeszközökből álló játszótér. A Nyírerdő Zrt. az önkormányzat számára nemrég egy újabb felajánlást tett, ennek keretein belül bruttó 17.411.700 Ft értékben három játszóeszközzel bővült a játéktér. Egy "világítótornyot", egy "tornyot" és egy "Gibbon-kötélpályát" helyeztek el. Az játszóeszközök kiváló minőségű és biztonságos, természetes fa anyagú eszközök mászófalakkal, csúszdával és egyéb élményelemekkel kiegészítve várják majd a gyerekeket. 

A biztonságos használathoz szükséges ütéscsillapító területet a Dekert Nonprofit Kft. alakította ki, az önkormányzat pedig új padokat és hulladékgyűjtőket helyezett ki a területen. 

Papp László az átadón azt is hangsúlyozta, hogy Debrecen ebben az évben több nagyobb léptékű játszótérfejlesztést is tervez, ennek jelentős része a Zöld város program keretében valósul majd meg például a Tócóvölgyben, a Tócóskertben, az Újkertben és a Petőfi téren. Az Ötholdas Pagony játszótér átfogó megújítási tervei is elkészültek, tehát az még az idei évben megújul.

Cseh támadóval bővíti keretét a DEAC

Horvátországban és Szlovéniában is meghosszabbították a korlátozásokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek