Debrecen
2022-05-11

Lombba borul a lom

2008 óta a debreceni lakosok áprilistól egészen novemberig kérhetik az ingyenes szolgáltatást.

Domokos Csilla, az AKSD munkatársa elmondta, hogy a várost 12 területre osztották fel, így minden körzetben tartanak lomtalanítás. A szolgáltatást a debreceniek az ügyfélszolgálat irodájában, illetve a weboldalon vehetik igénybe.

A lakótelepi övezetben a közös képviselőkhöz kell fordulni a lomtalanítással kapcsolatban és a következő szabályok vonatkoznak a panellakási körzetekben:

A meghirdetett időpont előtt egy nappal ki kell tenni azokat a tárgyakat, amelyeket szeretnének elvitetni a körzet lakói, ezen kívül figyelni kell arra, hogy nem foglalhatják el az utakat, vagyis, hogy nem akadályozhatják a lomok a közlekedést. A kertes házaknál pedig az ott lakó ingatlan tulajdonosa rendeli el és szabályozza a lomtalanítást.

Domokos Csilla hozzátette:

Továbbra is meg van határozva, hogy milyen hulladékok kerülhetnek ki. Olyan bútorokat helyezhetnek ki az utcára, amelyeket a mindennapok során a kukákba nem tudnak beletenni. Itt leginkább a nagyméretű lomokra gondolok, mint például, ágybetét, szőnyeg.

Lomtalanításkor a kommunális hulladékot nem szállítják el az AKSD munkatársai, mivel veszélyezteti őket a begyűjtés során.

Food Day pénteken!

Szakmafesztivált rendeznek Debrecen főterén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek