Debrecen
2023-10-03

Közlekedési fejlesztések Debrecenben

A következő időszakban két jelentős útfejlesztés is megvalósul Debrecenben. Az egyik a Csigekert utca, Szabó Lőrinc utca kereszteződését, míg a másik a Domokos Márton utat érinti. A munkálatok várhatóan 2024 tavaszán kezdődnek majd. Az érintett útszakaszokon részleges korlátozásokra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Két, a közeljövőben tervezett közlekedési fejlesztésről számolt be Papp László, Debrecen polgármestere az erről tartott sajtótájékoztatón, ahol elmondta, hogy mindkét esetben állami beruházásról van szó és a fejlesztések teljes mértékben állami forrásból valósulnak meg.

Az egyik a Balmazújvárosi út, Csigekert utca, Füredi út és a Szabó Lőrinc utca kereszteződését fogja érinteni. Papp László hozzátette, hogy „az Építési és Közlekedésfejlesztési Minisztérium a napokban jelentette meg azt a közbeszerzési felhívást, amely a csomópont kivitelezésére vonatkozik”. Az út mind a négy ágán jelentős kapacitásnövelő fejlesztések valósulnak meg, valamint a Szabó Lőrinc utcán egy szervízút is épül majd az épületek könnyebb megközelíthetőségének érdekében. Emellett egy eddig hiányzó, 120 méteres szakaszon kerékpárutat is kialakítanak.

A másik beruházás a Domokos Márton út 354-es számú főúttal, azaz a város északi elkerülőjével való összekötése lesz. Erre „a Böszörményi út és a Vezér utca forgalmának csökkentése érdekében van szükség” – emelte ki a polgármester. A munkálatok az előbbi esetben várhatóan még 2024-ben befejeződnek az érintett útszakaszokon, az elkerülő útnál tervezett új csomópontnál egy felüljáró is épülni fog, így itt előreláthatólag tovább tart majd a kivitelezés.

Az útfelújítások ideje alatt részleges korlátozásokra kell majd számítaniuk az arra közlekedőknek. Azonban „a forgalom áthaladása biztosított lesz, tehát a csomópont működni fog” az építkezés ideje alatt is – jelentette ki Debrecen város polgármestere. A jövőben további beruházásokat is terveznek majd a város keleti és déli részein, melyekről a következő időszakban fognak beszámolni – tette hozzá Papp László.

Tornagyőztes a DEAC sétafocicsapata

Megjelent az új Egyetemi Élet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek