Debrecen
2021-05-04

Folytatódik Haláp és Nagycsere vezetékes ivóvízhálózatának beruházása

Debrecen, Nagycsere és Haláp településrészek ivóvízellátásának kiépítésével mintegy 10 km hosszú ivóvízvezeték hálózatot alakítanak ki, amelyhez a kormány 560 millió forint támogatást biztosít. Most a beruházás második ütemében a halápi óvoda és közösségi ház vízellátását szolgáló, 980 folyóméternyi ivóvízvezeték épül meg.

2018-ban kezdődött a Debrecen 2030 program keretében Nagycserén és Halápon a közüzemi ivóvízhálózat kiépítése. Az óvoda és a közösségi ház vízellátását szolgáló elosztóvezeték kivitelezése a Debreceni Vízmű Zrt. közreműködésével várhatóan 2021 júniusára elkészül.

Ezzel a beruházással, ami 370 ingatlan rákötését teszi lehetővé a vízhálózatra, a halápi településrész érezhetően vonzóbbá vált a családot alapító fiatalok számára, itt olcsóbban tudnak építési telekhez jutni, házat építeni. Ez nem csak egy remény, ez a valóság, mert az elmúlt hónapokban már több fiatal pár és család vásárolt telket Halápon, és ott képzelik el életüket. Nyugodt, kertvárosi környezetben. A halápi életminőséget nagymértékben javítja az is, hogy gőzerővel zajlanak a 48-as főút felújítási munkálatai, ami megkönnyíti a településrész és a városközpont közötti közlekedést.” – mondta Pósán László a településrész országgyűlési képviselője.

Kovács István, a városrész önkormányzati képviselője pedig kiemelte, hogy „A sűrűn lakott belterületi résztől egy távol eső helyen fekszik az óvoda, de fontosnak tartottuk, hogy az intézményben is megoldjuk az ivóvíz ellátását, hogy a halápi gyerekek is tiszta ivóvizet ihassanak. Az óvoda melletti közösségi ház is ivóvízhez jut, amely rendszeres helyszíne különböző rendezvényeknek, gyermektáboroknak.”  

 

Ismét megrendezik a Debreceni Reumatológiai Oktatási Programot

Bárány Donát nem játszhat Szentlőrincen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek