Debrecen
2021-11-25

Virágos Magyarország különdíjat kapott Debrecen

28. alkalommal hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország versenyét. A beérkezett 320 pályázat között a zsűri összesen 49 díjat osztott ki. A versenyen Debrecen különdíjban részesült, melyet Papp László polgármester és Pósán László országgyűlési képviselő vehetett át Nagy Balázstól az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkártól.

A város a különdíjat azzal érdemelte ki, amit a fenntarthatóságért, a zöld felületek megújításáért, valamint az olyan nagy lélekszámú településrészek lakhatóbbá tételéért célzó intézkedésekért tett az elmúlt évek során, mint a Civaqua-program, a LIFE program, vagy a Zöld munkacsoport, mondta el a helyettes államtitkárt a díj átadóján.

Papp László polgármester kiemelte, hogy a város élhetőbbé és zöldebbé tételében jelentős erőfeszítéseket tettek az elmúlt évek során. 2019-hez képest több mint kétszeresére növelték a városban a virágos területek nagyságát. Míg 2019-ben csaknem négy és fél ezer négyzetméter körüli terület volt kifejezetten virágoskertként fejlesztve, addig ez a szám 2020-21-ben már tíz és fél ezer négyzetméter körüli. Hozzátette, hogy 2020-ban újra létrejött a debreceni kertészet és a város maga is nagyon jelentős számú virágot nevel évről-évre. Az egynyári virágok számát tekintve 60-80 ezer virágot nevelnek a DEKERT munkatársai a debreceni kertészetnél, a két nyári évelő virágok tekintetében pedig szintén ekkora nagyságrendű, 60-80 ezer palántáról beszélhetünk, amelyet szerte a városban ki tudnak ültetni. 

Pósán László, országgyűlési képviselő összefoglalta a Virágos Debrecenért mozgalmat, mely keretében évről-évre a város önkormányzati képviselői a választókörzeteikben a debreceniek számára balkonvirágokat, illetve kiskertekbe kiültethető virágokat osztanak, ezzel szebbé és hangulatosabbá téve a lakókörnyezetüket. 

Zajkert

A Cegléd otthonába látogat a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek