Debrecen
2021-06-17

Elindult az első Szantorini járat Debrecenből, és nevezhetnek már a futók a IV. Wizz Air Debrecen Airport Runra

A mai napon (2021. június 17.) szállt fel az első Wizz Air légitársaság által 2021-től menetrend szerint üzemeltetett járat Debrecenből a varázslatos Szantorini szigetére. A járat indulásával, melyen közel 100 fő utazott, hivatalosan is kezdetét vette a nyári szezon.

A mai naptól hetente egyszer, csütörtökön közlekedik majd a járat közvetlenül Debrecen és Szantorini között. Az üzemeltetők bíznak benne, hogy a többi járathoz hasonlóan ez is az utasok egyik kedvelt úti céljává válik majd a nyári szezonban. Júniusban további négy nyaraló járat indul menetrend szerint Debrecenből; a spanyolországi Pálma de Mallorcaba, a ciprusi Lárnakába, az izraeli Tel-Aviv városába, valamint a törökországi Antalyaba.

„Annak ellenére, hogy rendkívül nehéz 2020-as évet tudhat maga mögött a légi közlekedési iparág, bizakodóan tekintünk az idei nyári szezonra, melyet még inkább megerősít bennünk az a jó hír, hogy a Wizz Air bővítette a Debrecenből elérhető úti célok számát Szantorinivel. Ahogy a passzív, úgy az aktív kikapcsolódásra vágyó családok, idősebbek vagy akár fiatalok számára egyaránt kedvelt úti cél lehet majd, hisz számos csodaszép kisváros található Szantorini szigetén, melyekhez a kiváló gasztronómia mellett homokos tengerpart és kristálytiszta víz társul. „ – mondta el Vajda János a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.” A koronavírus elleni átoltottság előre haladásával és az utazási korlátozások fokozatos enyhítésével - a tavalyi időszakhoz képest - növekedésre számít a Debreceni Nemzetközi Repülőtér a foglalási adatokat tekintve, melyek már az induláskor is kedvezőnek bizonyultak a London, Eindhoven és Szantorini járatoknál. A biztonság azonban továbbra is az első, ezért a repülőtér fokozottan kéri utasait a bevezetett higiénés óvintézkedések betartására.

„Nagy öröm számunkra, hogy júniustól újra felszállhatnak a Wizz Air repülőgépei Debrecenből. Továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több járat indulhasson innen, megkönnyítve ezzel, hogy a régióból utazni vágyók könnyen és kényelmesen eljuthassanak úti céljukra. Mára már egyre több kedvelt nyaralóhely is elérhető, a korábban bejelentett visszatérő járatok után Szantorini is csatlakozott a tengerparti úti céljainkhoz. Reméljük, hogy sok utasunk jut majd el idén nyáron is álmai tengerpartjára, hogy kipihenje ezt a mindenki számára nehéz évet. ” – mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője.

A sajtótájékoztatón szó volt továbbá arról is, hogy elindult a nevezés a 4. Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyre, melyet immáron negyedik alkalommal, idén 2021. szeptember 25- én rendeznek meg. A rendezvénynek ezúttal is egy különleges helyszín ad otthont, hisz a résztvevők ott futhatnak, ahol máskor a repülők járnak.

„Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt, így idén már 5 különböző távon mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei. A 2,5 km-es és 5 km-es versenytávokon elsősorban a kezdő futóknak szeretnénk teljesíthető, de mégis felkészülést igénylő kihívást nyújtani. Az új 10 km-es versenyben pedig a középhaladó futók találhatják meg maguknak a testhezálló kihívást.- mondta el Vajda János a sajtótájékoztatón.”

A távok meghatározásánál fontos szempont volt, hogy az egyéni versenyek mellett kikapcsolódási lehetőséget teremtsenek a debreceniek, kisgyermekes családok számára. Így idén is elindul az 5 km-es családi futam, melyen túl minden korosztály számára felejthetetlen, színvonalas társprogramokkal készülnek. Az idei évben az esemény az egészséges életmód népszerűsítésén túl nemes célt is szolgál; a Regőczi István Alapítvány koronavírus járvány miatt árván maradt gyermekeinek kíván segítséget nyújtani. Az esemény kiemelt névadó támogatója idén is a Wizz Air légitársaság, a nevezők ebben az évben is 10 EUR értékű Wizz Air utalványt kapnak, melyet egy éves szavatossággal a következő utazásukhoz használhatnak fel.

Akcióban a motoros rendőrök

A kiválóság útján a GTK intézete

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek