Debrecen
2021-07-28

Újabb adományt adott át a Debreceni Karitatív Testület a Segélyalapból

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke július 28-án meglátogatta azt a családot, ahol az édesanya koronavírus-fertőzés következtében hunyt el szülés után két hónappal. A Testület folyamatosan kapcsolatban áll a családdal és támogatja őket. A mostani alkalommal élelmiszer csomagot adtak át az édesapának és kisfiának.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a koronavírus-fertőzés kapcsán elrendelt veszélyhelyzet miatt nehéz helyzetbe került magánszemélyek, családok támogatására létrehozta a Debrecen Város Segélyalapot. A kezdeményezéshez számos magánszemély, valamint gazdasági társaságok is csatlakoztak.

 

Széles Diána, alpolgármester elmondta: a Segélyalapba befolyt összegből széles körben tudnak segítséget nyújtani a nehéz helyzetbe került családok, idősek, valamint a rászorulók részére. Ezen cél érdekében 10 millió forint összegben tartós élelmiszer kiosztására kerül sor. Az alpolgármester hozzátette: a Karitatív Testület számán keresztül - 06 (52) 517-853 – lehet jelentkezni a támogatások igénybevételére. Amennyiben a kérelmező nem szerepel a szociális osztály rendszerében, akkor családsegítő szakember látogat el a családhoz és felméri, hogy milyen szociális ellátási formát tud igénybe venni. Széles Diána kiemelte: ez egy átfogó program, aminek tagja a Debrecen Város Segélyalap, a Debreceni Karitatív Testület és a városi szociális ellátórendszer.

 

Májusban a Testület önkéntesei 301 csomagot osztottak ki 1.500.000,-Ft értékben. Júliusban Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja, valamint a tagszervezetek koordinálásával 460 csomagot juttatnak el a rászorulók, valamint az idősek részére 2.300.000,-Ft értékben. Az akcióban 50 önkéntes nyújt segítséget.

 

2020. novembere óta 208 kérelmező részesült a Segélyalapból pénzbeli támogatásban csaknem 25 millió forint összegben, 2020. április 23-tól 2021. június 30-ig összesen 348 kérelmezőnek nyújtott segítséget a Segélyalap, 35 millió forint összegben. 2021. július 1-től érvényes támogatási felhívás alapján már két család részesült a 350.000,-Ft összegű támogatásban. További három család kérelméről a napokban dönt a bírálóbizottság.

 

A Debreceni Karitatív Testület folyamatosan tartja a kapcsolatot az érintett családokkal, és segíteni fogja őket a későbbiek folyamán is, mert Debrecen gondoskodó város, és kötelessége segíteni a bajba jutottakon!

Felmérik a barnamedve-állományt Romániában

A tavalyi rekordot is meghaladhatja júliusban a turizmus

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek