Debrecen
2021-01-20

4 és fél év börtönbüntetésre ítélték a Sarló utcai késes rablót

A férfi vasárnap rabolt, hétfőn elfogták, most pedig el is ítélték.

4 és fél év börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki vasárnap késsel kirabolt egy boltot Debrecenben a Sarló utcában. A 41 éves vádlott nehéz anyagi körülmények között élt, ezért elhatározta, hogy egy boltból szerez pénzt. 

A 41 éves férfinek 2021 januárjára tartós anyagi problémája volt, ezért elhatározta, hogy ki fog rabolni egy boltot, hogy pénzt szerezzen. A vádlott 2021. január 17-én délelőtt magához vett egy kést, majd Debrecenben sétálgatott, egy olyan üzletet keresett, ahol nincs nagy forgalom. A férfi 10 óra 24 perckor bement egy Debrecen, Sarló utcán lévő kisboltba, majd elővette a nála lévő 11 centiméter pengehosszúságú kést, amit az éppen telefonáló eladó felé tartott. A férfi felszólította az üzlet alkalmazottját, hogy tegye le a telefont és követelte a bevételt. A megrémült nő a fenyegetés hatására a kasszából átadott 63.000 forintot a férfinak, aki ezután a helyszínről elmenekült.

A támadóról a nyomozók pontos személyleírás kaptak, amelynek köszönhetően a Debreceni Rendőrkapitányság járőrei a férfit 24 órán belül elfogták. A nyomozó hatóság az eltulajdonított pénzből lefoglalt 54.000 forintot, amit visszaadtak a bolt tulajdonosának.

A kihirdetett ítélettel szemben az ügyész súlyosításért terjesztett elő fellebbezést, míg azt a vádlott és védője tudomásul vette. A döntés nem jogerős. A bíróság ezután elrendelte az őrizetben lévő vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig.

A bíróság elé állításos eljárásnak az lényege, hogy az ügyészség a terheltet a bűncselekmény elkövetésétől számított rövid időn belül, jelen esetben 3 napon belül bíróság elé állíthatja, ha az ügy megítélése egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak és a terheltet a bűncselekmény elkövetésén tetten érték vagy a cselekmény elkövetését elismerte.

Fotó: police.hu

Egy hónapon belül kétszer kaptak ittas vezetésen egy debreceni férfit a rendőrök

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Debrecenbe is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek