Egyetem Tér
2021-05-04

Ismét megrendezik a Debreceni Reumatológiai Oktatási Programot

Ismét megrendezik a Debreceni Reumatológiai Oktatási Programot (DROP8), a koronavírus-járvány miatt azonban csak online. A szakmai fórumon a reumatológiai-immunológiai betegségekkel kapcsolatos legújabb kutatásokat, kezelési lehetőségeket vitatják meg a szakemberek.

A szakmai rendezvényt tavaly a járványhelyzet miatt nem tartották meg, idén is csak az interneten követhetik az érdeklődők. Az interdiszciplináris fórumon a reumatológia-immunológia eredményeit, aktualitásait, illetve a határterületek újdonságait vitatják meg a reumatológusok, immunológusok, a fogászat, a szájsebészet, az urológia, a gyermekgyógyászat, az intenzív terápia, a sürgősségi orvoslás, a rehabilitáció és a ritka betegségek szakemberei.

Az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozat, a DROP nyolcadik szakmai fórumát május 6-8-a között rendezik meg.

A konferencia üzenete az, hogy lépjünk ki a „komfortzónánkból”, és keressük a szakmánk, a reumatológia/immunológia kapcsolódási pontjait. Nincs olyan orvosi diszciplína, amellyel a reumatológia/immunológia ne függene össze. Más-más határterületeken kalandozunk, és megtárgyaljuk a betegségek kialakulásának, klinikumának, felismerésének és modern kezelésének aspektusait – mondta el a hirek.unideb.hu kérdésére Szekanecz Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem ÁOK Reumatológiai Tanszékének vezetője, a rendezvény főszervezője.

Idén mintegy 60 előadás hangzik el, elsősorban a Debreceni Egyetem szakemberei ismertetik tudományos eredményeiket, tapasztalataikat. Szó lesz többek között a reumatológiai betegségek genetikai hátteréről, a fogágybetegség és a rheumatoid arthritis kapcsolatáról, a köszvény terápiájáról, a góckutatás urológiai kérdéseiről, a gyermekkori krónikus ízületi gyulladásokról és a sürgősségi ellátásról.

Az idei szakmai fórum egyik kiemelt témája a COVID-19 immunológiai és reumatológiai vonatkozásai, immunológiai szövődményei. 

A Debreceni Egyetem orvosai mellett az ország másik három orvosképző intézményének, a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem szakemberei is tartanak online előadásokat a DROP8 konferencián. Az idei rendezvényre is már több mint 400-an regisztráltak, de további jelentkezőkre számítanak még a szervezők. 

A Debreceni Egyetem is tagja a Magyarországi Drón Koalíciónak

Folytatódik Haláp és Nagycsere vezetékes ivóvízhálózatának beruházása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek