Debrecen
2021-01-19

Várják a leendő testnevelőket

Jó karrierlehetőség, egészség és példamutatás – ezt kínálja a Debreceni Egyetem azoknak, akik az általános felvételi eljárásban a testnevelő-gyógytestnevelő tanári képzésre jelentkeznek. A szakpárról csütörtökön online tájékoztatón hallhatnak részletesen az érdeklődők.

A Debreceni Egyetemen az előző felvételi időszakban is népszerű volt a testnevelés-gyógytestnevelés képzés. A szak különlegessége, hogy Kelet-Magyarországon csak a Debreceni Egyetemen érhető el.
Egy olyan tanárszakról van szó, melynek mindkét képzése a testkultúra területhez tartozik.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete csütörtökön online mutatja be a szakpár sajátosságait, emellett szó lesz a felvételi követelményekről, a szakpár érdekességeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, valamint a sporttudományi és testkulturális jövőképről.

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézetének igazgatója, a testnevelés szak felelőse elmondta: nagyon fontos, hogy a Debreceni Egyetemen is működik a kötelező testnevelés, hiszen azok a hallgatók, akik rendszeresen mozognak, később egészséges felnőtté, egészséges munkavállalókká válhatnak.

Az intézetigazgató szerint a szakot elvégző fiatalok számára kiváló karrierlehetőség nyílik, hiszen a különféle oktatási intézményekben folyamatosan szükség van a magasan képzett testnevelőkre, akik tudásukkal példát is mutathatnak a fiatalabb generációnak.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézete a szakpárral kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról január 21-én, csütörtökön 15 órától tájékoztatja az érdeklődőket. Az eseményhez ezen a linken keresztül lehet csatlakozni. 

 

 

hirek.unideb.hu

Hiánycikk a vakcina Olaszországban

Véleményeket vár a Megye

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek