Debrecen
2020-11-23

Nagylelkű adomány az önkéntes diszpécsereknek

Gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat a megyei Mentőállomáson azok az önkéntes diszpécserek, akik a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének felhívására jelentkeztek – jelezték vissza a szervezet vezetői.

A segítőkészségen, a lelkes tenniakaráson túl az önkéntes diszpécserek teljesítményével és munkájával is nagyon elégedettek a megyei mentőállomáson a szervezet vezetői. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar-Megyei Szervezetének felhívására jelentkező volontőrök több, mint egy hete szolgálnak, és a visszajelzések szerint gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat.

– A feladatom a vizsgálatra váró betegek értesítése volt, majd a nap második felében szűrővizsgálati időpontot kellett egyeztetni, szintén vizsgálatra várókkal, akik be tudnak menni a mintavételi állomásra – válaszolta Berényiné dr. Felszeghy Márta, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatának koordinátora, aki keddenként 9.00 és 16.00 óra között önkéntes diszpécser az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Állomásán. Az önkéntes tevékenység évek óta része az életének, ám ez a mostani, a Mentőállomáson adódó feladat más jellegű, mint a korábbiak – jegyezte meg.

Minden nap 30 ebédet szállít ki adományként KajásRobi a Hajdú-Bihar Megyei Mentőszolgálatnál szolgáló önkéntes diszpécsereknek és a mentők irányító csoportjának dolgozóinak. Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének érdeklődésekor az első szóra elvállalta, hogy segít, és felajánlotta, hogy ezt a járványhelyzet végéig megteszi.

– Aggódtam, hogy nem engem kér meg – válaszolta KajásRobi (Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó) a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének érdeklődésére. A megyei igazgató azért kereste meg a – a humanitárius ügyekben máskor is nagyvonalúan segítő – vállalkozót, hogy étkeztetéssel támogassa az Országos Mentőszolgálat megyei szervezetének állomásán diszpécserként szolgáló önkénteseket. KajásRobi felajánlotta, hogy minden nap 30 ebédet szállít ki a volontőröknek és a mentők irányító csoportjának dolgozóinak a járványhelyzet végéig, nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. 

Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek